Bugun...



VELİ DERNEĞİNDEN MENEMEN’DE BASIN AÇIKLAMASI

7 Mart 2024 Perşembe günü Öğrenci Veli Derneği İzmir 2. No’lu Şube ve Eğitim-Sen ortaklığıyla Menmenmen Cumhuriyet Meydanı’nda; geçtiğimiz günlerde ÇEDES projesi kapsamında İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ve Menemen Müftüsü Mehmet Seven tarafından, Nakşibendi Tarikat Lideri Şeyh Erbili’nin türbesinin bulunduğu Menemen’deki Camiiye götürülmesini protesto amacıyla Basın Açıklaması yaptılar.

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2024 20:32

VELİ DERNEĞİNDEN MENEMEN’DE BASIN AÇIKLAMASI

 

Açıklamanın ardından da Menemen Cumhuriyet Başsavcılığına Oğuzhan Kadıoğlı ve Mehmet Seven hakkında suç duyurusunda bulundular.

Şüpheliler hakkında aşağıda bildirilen fiilleri sebebiyle TCK109/3.c, TCK 109/3.d, TCK/3.f, TCK 112/1.a, TCK 215, TCK 219/1, TCK257/a, 677 Sayılı Kanun’un ½ Maddesi, TCK 309 uyarınca soruşturma açılması talebi ile hazırladıkları ihbar dilekçesini Menemen Cumhuriyet Başsavcılığın verdiler.

 

 

Yapılan basın açıklaması şöyle;

“Değerli Basın Emekçileri, Değerli Kamuoyu:

Bumdan 100 yıl önce, yani 3 Mart 1924’te Genç Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutacak, toplumu ümmetten yurttaş olma aşamasına taşıyacak, devrim yasalaraı olarak tanımlanan üç yasa kabul edilmiştir.

100 yıl sonra geçtiğimiz hafta , ilçemizde öğrenim gören bir grup öğrenci; İzmir İl Müftü Yardımcısı ve Menemen Müftüsü tarafından, Menemen gerici kalkışmasına  ve kalkışmada Yedek Subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilmesi olayına adı karışmış, bundan dolayı idam cezasına çarptırılmış, yaş nedeniyle mühebbet hapse mahkum olmuş Nakşibendi Şeyhi Esat Erbili’nin türbesine götürülmüştür. Bu ziyaretin tamda bu yasaların kabul edildiği dönemde yapılmış olması manidardır. Bu açıkça, Cumhuriyete, kazanımlarına, ilke ve devrimlerine karşı duruştur.

 

 

Olayın en önemli ve diğer bir yönü;çocuklarımızın Menemen gerici ayaklanmasında adı geçen ve  müebbet hapse çarptırılan Cumhuriyet karşıtı bir tarikat şeyhinin türbesine götürülmüş olması. Buradan kamuoyuna soruyoruz: İlkokul çağındaki çocuklarımızın böyle bir zatın türbesine götürülmesindeki amaç nedir? Bunun bir tek yanıtı var: Çocuklarımızı da kendileri gibi gerici, Cumhuriyet karşıtı, karşı devrimci yetiştirmek. Ama unutmasınlar ki çocuklarımızı asla elimizden alamayacaklar, Çocuklarımızı karanlığın teslim almasına izin vermeyeceğiz.

 

 

Değerli Basın, Değerli Kamuoyu;

Geçen hafta işlenen bu fiille, ‘tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Kapatılması’ yasasına muhalafet ve 5237 Sayılı TCK 215. Maddesinde ifade edilen ‘Suçu ve Suçluyu övme’ suçlarının işlenmiş olduğunu düşünüyoruz. Bu fiili işleyen İzmir Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ve Menemen Müftüsü Mehmet Seven hakkında Menemen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.

Suç duyurusunda bulunmadan önce, buradan kamuoyuna açıkça belirtmek isteriz ki, bu ülkenin sahipleri 6. Filoyu kıble yapıp secdeye yatan Amerikan uşağı, şeriat naraları atan gericikaranlık zihniyetli gruh değil; yurtsever devrimci demokratlardır.

Selam olsun aydınlık için karanlığa direnenlere!

Selam olsun şeriat, hilafet çığlıkları atanlara karşı sokağa çıkanlara!

Selam olsun laik devrimci demokratik halk cumhuriyeti için micadele edenlere!”




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI