Bugun...



Şahin: "CHP Parti Meclisi’nde alınan karar ile yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşıyorum."

Yerel seçimler öncesinde CHP Parti Meclisi kararıyla Partiye döndüğünü bildiren Tahir Şahin, Menemen'de özellikle CHP'de siyasetin renkli gelişmelere neden olacağı daha şimdiden belli oldu, Aksoy'dan veryansın!..

facebook-paylas
Güncelleme: 27-09-2023 17:31:35 Tarih: 26-09-2023 22:44

Şahin:

Dört dönem  kesintisiz yirmi yıl (1999-2019 Menemen’de belediye başkanlığı yapan  Tahir Şahin, 2019 Yerel Seçimlerde CHP’den aday gösterilmemiş, CHP’nin Menemen Belediye Başkanı Aday Adaylarından Serdar Aksoy CHP’den aday gösterilerek Millet İttifakının Adayı olmuş ve seçimi kazanıp Menemen Belediye Başkanı olmuştu.

 

 

Görev süresince hakkında bir çok konuda yolsuzluk yapıldığuına dair iddilar ortaya konarak hakkında Menemen Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve tutuklanarak sekiz aya yakın tutuklu kalmış ve Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla zimmet suçlamasıyla ceza almıştı. Kendisi ile birlikte yargılanan diğer sanıklarında verilen karara itiraz etmeleri sonucu dava İstinafa gitmiş ve dosya yeniden yargılanmak üzere belli konulardaki eksiklerin giderilmesi için yerel mahkemeye gönderilmişti.

 

 

Bu süreç içerisinde Menemen belediye yönetimi Cumhur İttifakına geçmiş, Meclisten kura yöntemi ile önce Av. Deniz Karakurt kura sonucu seçilmiş fakat çekilen kura Belediye Meclis Yönetmeliği hükümlerine uymadığı için idare mahkemenin kararıyla yeniden kura çekilmiş AK Parti Adayı Aydın Pehlivan kura sonucu Belediye Başkan Vekili olmuştu.

 

Tahir Şahin seçimde Serdar Aksoy’a desetek olmamış, bu konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da taşıyarak diğer aday adaylarından birini aday gösterirseniz canla başla çalışırım fakat Aksoy için çalışamayacağını kendinde saklı nedenleri ile gündeme getirdiğini çeşitli radyo Tv programlarda dillendirmişti.

 

Serdar Aksoy da göreve geldikten sonra Tahir Şahin’i AK Partiye seçimlerde destek vermekle suçlamış, ve görev süresi içerisinde Menemen Belediyespor Derneğine ihale yoluyla verdiği Belediyenin Gayrimenkullerini gündeme getirerek 274 gayrimenkule ayrı ayrı dasya açarak 274 dava açmıştı.

 

CHP’de o süreçte Tahir Şahin’i Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç etmişti.

 

 

Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Tahir Şahin, Muharrem İnce’nin davetini kabul ederek İnce’nin kurduğu Memleket Partisi'nin Menemen’de örgütlenmesi çalışmalarını yürüterek CHP’den ayrılan siyasi arkadaşlarıyla bu süreç içerisinde Memleket Partisi’nde siyasi çalışmalarını sürdürdüler.

Serdar Aksoy da 16 Kasım 2020 tarihinde de Aksoy Kesin İhraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin kuruluna verilmiş Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunma yapma yerine CHP’den istifa etme yolunu seçmişti.

 

 

5 Ağustos 2023 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün memeleketi Erzincan’a giderek Yerel Seçim çalışmalarına Erzincan’dan başlamıştı. O tarihte Şahin’de Erzincan’a giderek Genel Başkan ile görüşmüş ve sosyal Medya hesabından: “Can Erzincan'da Can Genel Başkan’ımızı karşıladık” başlığıyla paylaşım yapmıştı.

 

 

26 Eylül 2023 Salı günü saat: 18.04’te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP’ye döndüğünü bildirdi: “Böylesi kutsal bir günde CHP Parti Meclisi’nde alınan karar ile yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu kararda emeği geçen başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Parti Meclis Üyelerimize, MYK üyelerimize, partili yoldaşlarımıza, dostlarımıza ve Menemenli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Karar partimize ve ilçemize hayırlı olsun. Mevzu Menemen ise Gerisi Teferruat.”

 

Tahir Şahin, belediye başkanlığı döneminde parkın içindeki kafenin kiralanmasıyla ilgili yargılandığı davada, 19 Haziran 2019 tarihinde 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonrası Şahin, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Tahir Şahin’in başka dosyalardan cezasının bulunmasını gerekçe göstererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Bunun üzerine Şahin'in avukatları, ceza miktarının düşük olması nedeniyle 'denetimli serbestlik'ten yararlanmak için başvuruda bulundu. Yasal prosedürün uygulanmasının ardından Şahin'in başvurusu kabul edildi. 'Denetimli serbestlik' hükümleriyle Tahir Şahin, cezaevine girdi- çıktı yapılarak, tahliye edilmiş kamu haklarından yasaklı hale gelmişti.

TCK’nun 53. Maddesi gereğince memnu haklardan yasaklanmasının üzerinden 3 yıl geçtikten sonra memnu haklarının iadesi için geçtiğimiz günlerden Avukatı İsmail Akıncı aracılığı ile başvuru yapmış önümüzdeki günlerde bu konuda Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesice karar karar verileceği öğrenildi.

 

 

26 Eylül 2023 Salı günü saat: 20 :11’de ise Menemen Belediye Başkanı etiketiyle Serdar Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “KAMUOYUNA

Menemen eski belediye başkanının tekrar CHP’ye alındığı ile ilgili haberler gündeme düştü. Haberde ilgili şahsın yani Menemen eski belediye başkanının genel merkez aleyhine açıklamalar yapması nedeniyle partiden ihraç edildiği yazmakta. Bu bilgi yanlıştır.

Menemen eski belediye başkanının adı FETÖ dosyasında adı geçtiği için partiden ihraç edilmiştir. YDK başkanı UĞUR BAYRAKTUTAN da bizzat bunun şahididir. Anlaşıldığı kadarıyla son seçimlerde FETÖ’cüleri aday gösteren CHP genel merkezi belediye başkanlığı seçimlerinde de FETÖ’cüleri aday gösterecek. Hodri meydan.

Menemen Belediye Başkanı

Serdar Aksoy”  CHP yöneticilerine meydan okudu.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Tahir Şahin: Menemen’e kesintisiz belediye başkanı olarak yirmi yıl dört dönem hizmet etmiştim. Bu hizmetim benim onur madalyamdır. Fakat bugün öğrendiğim haberle partime geri dönüş için verilen karar benim en büyük onurum ve madalyamdır. Başka da denecek bir söz bulamıyorum.” dedi.




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI