Bugun...



CHP MENEMEN'DEN MÜFTÜLÜK YETKİLİLERİNE TEPKİ!

29 Şubat 2024 tarihinde Sözcü Gazetesinde ÇEDES'le Türbe Ziyaretleri başlığıyla çıkan haber ileYedeksubay Asteğmen Kubilay’ın gerici ayaklanmada şehit edildiği Menemen’de çocuklar, Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesinin bulunduğu camii'ye götürüldüğü anlaşıldı. CHP Menemen İlçe Başkanlığı konu ile ilgili Basın Bülteni yayımladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 02:02

CHP MENEMEN'DEN MÜFTÜLÜK YETKİLİLERİNE TEPKİ!

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığının yayımladığı Basın Bülteni...

"Basın ve kamuoyuna

Menemen’de laik cumhuriyeti hedef alan elim bir olayla karşı karşıya kaldık. İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ve Menemen Müftüsü Mehmet Seven, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi bahanesiyle Menemen’de ilkokul öğrencilerini Teğmen Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürdü.

 

Bu gerici zihniyet, çocuklarımızı Kubilay’ı katleden gerici şeyhlerin mezarları başına götürerek laik cumhuriyetimizi alenen tehdit ediyorlar. Tarikat ve cemaatlerle kolkola geleceğimiz olan çocuklarımıza ortaçağ kafasını dikte ediyorlar. Çocukların eğitimlerini dini inançlarla bütünleştirmeye çalışanlar laik eğitim ilkelerine adeta savaş açmış ve  ÇEDES denen bu uygulama artık Laik Cumhuriyet’e karşı bir başkaldırıya dönüşmüştür.

 

İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, ‘çocuk cemaat’ tanımıyla laik eğitim sistemini hedef almıştı. Çocukların yeri okuldur ve çocuklarımız aklın ve bilimin ışığında Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle ülkesini, vatanını ve bayrağını seven bireyler olarak yetiştirilecektir.

Şehit Öğretmen Teğmen Kubilay, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde canını feda eden kahramanlarından biridir. Onun adına yapılan bu saygısızlık, Kubilay’a değil, tüm milletimize karşı yapılmış bir ihanettir.

 

Menemenliler Kubilay’ı şehit eden gericilerin değil, Cumhuriyet için başını veren Mustafa Fehmi Kubilayların mirasını onurla taşıyor."




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI