Bugun...



CAN ATALAY’A ve GEZİ TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK!

TİP Menemen İlçe Başkanlığı 11.10.2023 Çarşamba günü saat 17.00' de Menemen Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklama ile, 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisinden Hatay milletvekili seçilen halen Silivri Marmara Cezaevinde 2022'de 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak yatan Av. Şerafettin Can Atalay ve Gezi Tutsaklarına özgürlük istedi..

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2023 21:11

CAN ATALAY’A  ve GEZİ TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK!

Yapılan açıklama söyle:

"Can Atalay 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde TİP’ten Hatay Milletvekili seçildi, milletvekili mazbatasını aldı,TBMM’de milletvekili olarak kaydı yapıldı ve tahliye edilmesi için Yargıtay’a başvurusu yapıldı…

Anayasa Mahkemesi tahliye kararı vermeyerek,sorumluluğu Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’na attı ve Can Atalay halen hukuksuzca cezaevinde tutsak edilmeye devam ediliyor. Demokrasinin en temel şartı olan seçim sonuçlarının işletilmesi, sandıktan çıkan seçmen iradesinin hayata geçirilmesi hiçe sayılıyor.

Erkan Baş’ın deyişiyle “Saray’dan Yargıtay’a gelen talimatla, Can Atalay’ın tutukluluğu hukuksuzca devam ettiriliyor”. Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluk halinin devamı,kişi hürriyeti ve güvenliğinin engellenmesi , seçmenlerin temsil edilme haklarının ihlali , enkaz altında bırakılan Hatay Halkının bu yolla da cezalandırılması anlamına gelmektedir.

Milletvekilimiz Can Atalay’ın da içinde olduğu Gezi Davası’nda ilk yargılamada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti. Kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti dağıtılıp, yeni bir heyet oluşturuldu. Birden fazla hak ihlali tespit eden ve bağlayıcı nitelikteki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin emsal nitelikteki kararı tanınmadı. Oluşturulan yeni mahkeme heyeti, FETÖ üyesi iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan bir savcı tarafından yürütülen soruşturmada toplanan yasa dışı delillerle ceza kararlarına hükmetti. Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’den suçlu yaratamazsınız. Onlarla birlikte milyonlar hep birlikte  “Gezi Onurumuzdur” diye haykırıyor.

Adli yargı mercilerine sesleniyoruz : Yetkinizi aldığınız yasaları uygulayınız. Saray’dan talimat beklediğiniz her gün Anayasayı çiğnemeye devam ettiğiniz bir gün olarak kaydediliyor halkın defterine.

Can Atalay’ın seçilmiş bir milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, T.C. Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile koruma altında olan seçme ve seçilme hakkının derhal yerine getirilmesini bekliyoruz. Anayasal kurumları Anayasaya uymaya davet ediyoruz.         

GEZİ TUSAKLARINA ve CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK"




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI