Bugun...


Ulvi Tanrıverdi

facebook-paylas
ERLER ÇIKTI MEYDANE!
Tarih: 15-02-2024 08:45:00 Güncelleme: 15-02-2024 10:19:00


 

 

Bunca yıl Menemen'de seçimleri sıcağı sıcağına izleyen, adaylarla programlar yapan biri olarak 31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili gelinen noktada gözlemlerimi ve sahada görüştüklerimden aldığım izlenimleri isimler vermeden aktarmak istiyorum.

 


1. DEVA Menemen'e deva olmaya geliyoruz dedi, daha şimdiden darbeyi yedi!
Dün DEVA Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal aradı beni; afişlerini astıkları yerden kırmış, yırtmış indirmişler. Birilerini suçladı, “haber yapar mısınız?” diye sordu. Ben de sizin suçladığınız gibi elimde belge bilgi olmadan o tarz haber yapamam çünkü ben yandaş değilim dedim; ne size, ne de suçladıklarınıza...
Ama adınıza üzüldüm bu konu yargılık konu, yargıya intikal ettirin bize de basın açıklaması gönderin açıklamanıza yer vereyim dedim.
AK Parti seçmeninden de oy alabilecek Dal, Pehlivan'ın oy kaybedeceği rakiplerinden biri... Seçim süresince çekişecekleri aşikar, ama bugünden adayların kendilerini tanıtmak için başvurdukları yollardan biri olan afiş konusunda hiç olmazsa birbirlerine düşmemelerini saygılı olmalarını dilerim.

 



2. Saadet Partisi, AK Parti kurucularından Aydın Pehlivan Döneminde de Menemen Belediyesinde Sosyal İşler Müdürü olarak çalışan Tekin Alptekin'i Saadet Partisi’nin Kıdemli İlçe Başkanı Servet Yıldız transfer ederek partisinin saflarına kattı, katmakla kalmadı Pehlivan'ın karşısına Aday olarak çıkardı. Yoğun bir çalışma içerisindeler, DEVA'dan sonra Pehlivan'a az ya da çok oy kaybettirecek ikinci rakip de Alptekin...

 


3. Bağımsız Türkiye Partisi Menemen Belediye Başkan Adayı Yılmaz Gökçe, Menemen Belediyesinden emekli; Çanakkale asfaltı üzerine dikilen Zeytin Ağaçları diyor da başka bir şey demiyor. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın Menemen’de esnafı gezerken karşılaştığı Gökçe orada da nasıl muhalefet yapacağını gösterdi ve Sosyal medyada ilgi odağı oldu. Bakalım Bağımsız Türkiye Partisi çatısı altında yerel yönetimlerle ilgili sorun ve çözüm önerileri ne olacak bekleyip göreceğiz. Ama şimdiden belli ki katıldığı her ortam renkli geçecek. Bu renklilik oya dönüşür mü? Onu da seçim sonuçlarını bekleyip göreceğiz.

 

 

4. İYİ Parti durdu durdu aday açıklamasında öyle bir vurdu ki:
Hem nalına, hem mıhına!..
2020 Yılında yazılı olarak "Dostça UIyarılar" başlığı ile Serdar Aksoy Yönetimini eleştiren İyi Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, Aday açıklamasında da, Menemen'de geçen beş yıllık süreci ele alarak hem bugünkü meclisten seçilen yönetime, hem de ortaklık yaptıkları 2019 seçimlerinde seçimi kazanan yönetimi hedef almış.

Aydın Pehlivan’ın meclisten seçilmesi için oy kullanan sonra da CHP’den istifa ederek Pehlivan’a destek veren meclis üyelerini gündeme getirerek: "Takımınızı değeri olanlardan değil de ederi olanlardan kurarsanız sonunda ederini verenlere sizi satar ve bu beldenin kaderini tombala torbasına teslim eder." diyerek, sakınmadan hem 2019 İttifak ortaklarına hem de rakipleri Cumhur İttifakına karşı "Dostça Uyarılar" yerine bu kez, "Acımasızca Eleştriler" getirmiş. CHP'li Yöneticilerin bile bugüne kadar gündeme getiremediği yerelde iktidarın nasıl el değiştirildiğine dair vurgu yapmış…

 

CHP'nin Mağduriyet Edebiyatını alt üst edip, 31 Mart'a kadar hem Aydın Pehlivan'ı hem de Deniz Karakurt'u yapacakları propaganda ve seçim konuşmaları ile bir hayli rahatsız edecekleri bu açıklamaları ile belli oluyor.

 

 


5. DEM Parti’den Aday çıkaracak, çıkarmayacak diye patya yaprakları yolunmaya devam ediyor. DEM Parti yetkililerinden ricam çıkaracaksanız çıkarın, biz de tahminlerimizi, yorumlarımızı ona göre yapalım. Çıkarmayacaksanız birilerinden yana olacaksanız da açıklayın papatyaları yapraksız bırakmayın lütfen.

 


6. CHP'de sular durulmuyor...

Konuştuklarımın bir kısmı:
"Eskiye rağbet olsa, bir pazarına nur yağardı!" demiş Atalar.
Ataların sesine kulak verecekler olur mu?
Yoksa; "İNADIM İNAT ADIM KEL MURAD" diyerek
hala Bit Pazarı'na nur yağdırmaya mı çalışacaklar?
Akıntıya karşı kürek çekmeyin, boşuna kalan değerinizi de
yerlerde süründürmeyin...” diyenler var.

 

“Eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı!” anlayışından vazgeçtik, Değişimciliği, yenilikçiliği önceliyelim dedim ama bu kadar da acemilik olmaz diyenler de var:

“Bir seçim arabası evlere şenlik, ne giydirmesi giydirmelik ne de ses sistemi sistemlik. Hadi geçtik ondan o afişler, o sloganlar ne?” diyenler de var.

 

“CHP Adayı Karakurt, seçim çalışmalarını  memleket partisi öncülüğünde mi yürütüyor, ittifakken üç meclis üyesi İYİ Partiye vermişlerdi, şimdi o üç kontenjanı memlekete mi kaptırdılar!” diye iç geçirenler mi ararsın…

 

Bazıları da diyor ki; “Karakurt Meclis Üyesi olarak Serdar Aksoy’a karşı çıkıyordu, onun etrafındakilere sarılmış şimdi; Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!”

Bir çok da isim sayıyorlar, şimdi o isimler sayanlarda kalsın ben buraya almıyayım, farklı bir polemik konusu olmasın…

 

‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayı kazanacağına kesin gözüyle bakanlar, kurultay sonucunun sürprizi ile şoka girdiler. Hala atlatılmış da değil. Özgür Özel’in Ön Seçim sözü de pratiğe yansımayınca, bir yanda kırgın Kılıçdaroğlucular diğer yanda Değişimcilerin değişim değil statükocu olduklarına karar veren küskünleri de ders verme kültürüne saplandıkları görülüyor.

Bu durum çok seslendirilmese de partililer arasında sıkça konuşulan konuların başında geliyor.”

 

20 Şubat’ta Meclis Üyesi Listesi İlçe Seçim Kurulu’na versin, siz asıl o zaman kopacak gümbürtüye kulak verin diyenlerin de sayısı azımsanmayacak düzeyde.

 

2019 Seçimlerinde Aksoy’un adaylığına karşı çıkan ve destek vermeyen, hatta AK Parti’ye destek veriyor diye kendi partililerince eleştirilen ve aksoy tarafından da hedef haline getirilen Tahir Şahin bu kez Deniz Karakurt’a destek verdiğini açıkladı Cumhuriyet Meydanında elini kaldırarak desteğini göstermesine karşın tabanda bugüne kadar görmediğim bir duraganlık var.

2019 Seçimleri propaganda sürecini Deneyimli Duayen Serdar Değirmenci’nin atanması ile  toparlayan CHP bu süreçte Deniz Karakurt ile sürekli ziyaretlerde bulunduğunu sosyal medyadan izlediğimiz Çiçeği Burnunda İlçe Başkanı Hüseyin Özbey ile  ne yapacak şu anki ölü toprağını üzerinden atabilecek mi bekleyip göreceğiz.

 

Seçimlere bir buçuk ay kaldı, bu süreçte  CHP’de sular durulur, Ata’nın huzuruna çıkılır, saygı duruşu yerine; dualar okunur! O da tutarsa yağan yağmur suları, dereleri, nehirleri doldurur gürül gürül akıp Deniz’e varırsa ne ala!..

Yoksa Menemen de döner daha dün Bucağı olan Aliağa’ya…

 



7. AK Parti’de Aydın Pehlivan Vekaletini Asalete çevirmek için gireceği seçimler için bulunduğu konumu da kullanarak dur duraksız seferberlik ilan etmiş hem yatırım yapıyor hem de seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tüm toplumu kucaklama ve mecbur kalmadığı sürece de sevgi dili üzerine bir seçim kampanyası yürüteceğini, partiyi öne çıkartmamasının gerekçesi de şu anda görevde olduğunu ve tüm Menemenlilerin belediye Başkan Vekili olarak görev yapmasından kaynaklandığını belirtiyor. İnanç ve etnik köken ayırmaksızın tüm Menemenlilerin Hizmet Eri olarak 31 Mart 2024 tarihine kadar vekaleten olan bu görevi yürüteceğini, 1 Nisandan itibaren de vatandaşların verdiği helalinden oylarla büyük bir oy farkıyla Asaleten görevini kesintisiz olarak yüreteceğini belirtiyor. Benim ile hizmet yarışına girecek tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum diyor.

Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesinin borçlarının tümünün ödendiğini, Personele ve piyasada esnafa borcun kalmadığını, Seyrek Arsalarının satışları ile Asarlık, Koyundere, Ulukent, Seyrek, Türkeline hizmetler götürdüğünü, Menemen Merkez ve Kent2 de Kütüphane ve Kültür Merkezleri, Anıt Müze ve Bilim Sanat Merkezleri, Kafe Restaurant inşaatlarının yapımlarının sürdüğünü, Büyük Fıtness Center açtıklarını, Halı sahalar, gençlik merkezleri ile gençlerein önünün açıldığını, öğrencilere yardımlar yapıldığını, Menemen Arama Kurtarma Kısa Adıyla MAKUR'U kurduklarını 6 Şubat Depreminde MAKUR'un görev aldığını, Emiralemde Çilek Festivali, Bozalan İncir Festivali, Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, Türkelli'de Geleneksel Foklorik Deve Gösterileri,  Rahvan At Yarışları, Taziye evleri, Sosyal Yardımlar yaptıklarını Bölgenin en büyük Pazar Yerini yaptıklarını 6 milyon liraya alınacak araçların 36 milyon liraya kiralandığını göreve gelince kiralama işinden vazgeçildiğini kiralık 22 araç yerine 151aracın Devlet Malzeme Ofisinden satın alınarak Belediye demirbaşına kaydedildiğini, Lise Sevgi Yolunun, Adnan menderes Caddesindeki Sevgi Yolunun  Yenilenerek menemen'e yeni bir çehre kazandırdıklarını, SokakSağlıklama çalışmalarına  hz verildiğiniı çeşitli vesilelerle dile getiriyor.

Menemen için En İyisi sloganıyla da yola çıktığı görülüyor.

 Madalyonun diğer yüzüne bakarsak;
Seçim çalışmalarında da, hizmetlerinde olduğu gibi her alanda görkemliliği, farklılığı ve varsıllığı öne çıkarıyor; Seçim otobüsü ile, Cumhuriyet meydanında sıra sıra dizdiği FIAT, ISUZU, OTOKAR, VOLKSWAGEN, MERCEDES Marka Seçim Araçları ile…

Beş katlı binaları kaplayan koca koca afişleri ile…

Adım başı açtığı Görkemli Seçim Ofisleri ile ilçede dillere destan olmuş konuşuluyor.

Kimi bu adamlar bu işi biliyor diyor.
Kimi de bu yönleri ile SAVURGAN olarak nitelendiriliyor.


Belde ve Köylere kadar bir dizi konserler düzenlemesi,
Çanakkale Asfaltının Menemen İdari sınırları içinde kalan orta refüjün pahalı ağaçlarla ve renkli ledlerle görsellik çalışmaları diğer siyasi partiler tarafından Menemen Belediyesinin gelirlerinin çarçur edildiği yönünde eleştirilere neden oluyor.


CHP Adayı'nın Afiş ve sloganları ve dünde İYİ Parti İlçe Başkanı Karslı'nın açıklamalarından anlaşılıyor ki; bu seçimlerde muhalefetin ana propaganda konusu Seyrek Arazi Satışları üzerine odaklanılacak…

 

İyi Parti de, hem Karakurt'u, hem de Pehlivan'ı Meclis Üyesi alış verişi ve Seyrek Arsaları’nın satışı üzerinden vurmayı amaçladığı anlaşılıyorr.

 

Bi Partiler, Adaylar olsa iyi, Pehlivan’ın rakipleri çok; İdris Akkoyun bir yanda, MHP İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Bölük diğer yanda; Sosyal medyadan açık açık ya da imalı sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyor. Biri AK Parti ilçe eski başkanı, diğeri Cumhur ittifakının diğer kanadı MHP ilçe eski başkanı, sıradan insanlar değil… Yazdıklarının bir karşılığı var mı yurttaşlarda orasını bilemiyorum. Ama bugüne değin yazdıkları eleştiriden öteye geçip yargıya bir suç duyurusuna dönüşmedi bildiğim bu…

 

Ha bir de dört ayrı davadan dolandırıcılık vs. suçlardan yargılanan ve de beş yıl kesinleşmiş cezası olan geçtiğimiz gün polisce yakalanıp cezaevine konulan İbrahim Atmaca vardı; “O Ermeydanı’ndan çekilmiş oldu zorunlu olarak!”

Keşke o kadar davanın sanığı olacak işlerin içinde yer almasaydı; insan olarak üzüldüm. Mahpusluğun ne olduğunu bilirim Buca cezaevi Jandarma Karakol Komutanlığı yapmış biri olarak; zordur mahpusluk.

Bana inanmasanız en uzun süreli Bankamatik Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a sorun mahpusluğun ne olduğunu, nasıl olduğunu…

Şaka maka 24 kasım 2020 tarihinden beri Belediye Başkan maaşının 2/3’sini alıyor, işe gitmeden yan gelip yattığı yerde…

Ha bir de Ata’nın huzuruna çıkışlar dua edişler bu aralar sıklaştı; orada dua ederken mahpusların özgürlüklerine kavuşmalarına bi zahmet dua edin, çok hayra geçer inanın.

 

Pehlivan’ın verilmiş sadakası varmış, eğer telefon numarasını kolonlayarak insanları arıyor diye şikayetçi olduğu davadan tutuklansaydı Atmaca, muhalefetin dilinden kurtulamazdı!

 

Bir muhalif İnternet Fenomeni’nden kurtulduk diye sevinmesin bence Pehlivan; Feyk Hesap kullanan Aslıgül Çelikbaş Hanımefendi de var, bakarsınız  Atmaca gibi saldırır bu aralar…

Aday Adayları ile yaptığım radyo programlarında Pehlivan üzerinden bana da saldırdı ama ben etek giyip klavye silahşörlüğü yapan, ortalıkda da delikanlıyım diye dolaşan düzenbazlarla muhatap olmuyorum. Onların bu yaklaşımlarından medet umanlara bırakıyorum onları…  

Üç beş kuruşa tamah edenlerin, kendini satanların, satın alanların para trafiğini seyredip uzaktan hafifliliklerine gülümsüyorum.

Kendileri satılık olunca, bizi de kendileri gibi görüyorlar diye; derin bir nefes alıp gülüp geçip gidiyorum…

 

Sokakta, Pehlivan bu işi aldı götürdü diyen de var, CHP her koşulda silkinir kendine gelir, bu seçimi AK Partiye bırakmaz diyen de…

Benim gözlemlediğim, uzun yıllardan sonra ilk kez CHP Menemen’de ciddi bir şekilde bugünden yarınını net bir şekilde göremiyor, AK Parti de ilk kez bu kadar kendine güven içerisinde seçime doğru yol alıyor.

Seçimde dengelerin ne tarafa kayacağını göreceğimiz günlere giriyoruz...

Şimdilik  altı aday görülüyor, 20 Şubatta İlçe Seçim Kurulu’na başvurular yapıldığında gerçek aday sayısını göreceğiz.

Bakalım Pehlivan’ın rakibi kaç Pehlivan Meydane çıkacak!

Şimdilik diyelim ki:

 

“Erler çıktı meydane,

Biri birinden merdane,

Üçü ak, Üçü kırmızı

Mevlam her birine kuvvet vere.

 

Söğüt dalından odun olmaz

Her kızdan kadın olmaz

Her ananın doğurduğundan

Pehlivan olmaz.”





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI