Bugun...


Ulvi Tanrıverdi

facebook-paylas
KAMU YAYINCILIĞI!
Tarih: 10-12-2023 22:55:00 Güncelleme: 12-12-2023 00:52:00


 

Radyo Çağrı’nın Saygıdeğer Dinleyicileri ve İzleyicileri.

Radyomuzun dinleyicisi ve izleyicisi olmasa da Menemen’de yaşayan değerli hemşehrilerimiz 31 Mart 2024 Tarihinde Mahalli İdareler Seçimleri yapılacak.

CHP’si Aday Adaylık başvurularını açıkladığı Takvime göre aldı ve en son başvuru tarihi 5 Aralık 2023 Tarihiydi.

CHP’den Menemen Belediye Başkan Aday Adayı için 11 Belediye Meclis Üyeliği içinde 71 CHP üyesi başvuru gerçekleştirdi.

 

 

Başvuruları izledik ve haberleştirdik kamu oyunu bilgilendirdik.

Sonrasında Radyo Çağrı’da da Sosyal Medya’dan Görsel Yayınla da

8 Aralaık 2023 Cuma Günü başladığımız “SEÇİME DOĞRU” Programına

 

 

Sırasıyla CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayları’ndan Mustafa Kemal Sönmez,

 

 

Arif Karagöl  

 

 

Ali Kemal Elitaş

 

 

9.12.2023 Cumartesi Günü  Halil Kahraman, 

 

 

Adil Açar

 

 

10.12.2023 Pazar Günü Deniz Karakurt’u konuk aldık.

 

 

11.12.2023 Pazartesi günü Saat 13.00’de Erdoğan Çınar,

 

 

12.12.2023 Salı günü saat 17.00’de Şenol Öğütlü,

 

 

12.12.2023 Salı günü saat 20:00’de Ömer Güney konuğumuz olacaktır.

 

CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayları’ndan;

Dilek Aksoy, Ömer Güney ve Tahir Şahin’e de tarafımızdan telefon görüşmesi  ile ve yüzyüze davet etmemize karşın geri dönüş yapılmadığından yazılı olarak da 9.12.2023 Cumartesi günü tarafımdan şu davet gönderilmiştir:

“CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayları ile ilgili Radyo Çağrı'da  "SEÇİME DOĞRU" programına Mustafa Kemal Sönmez, Arif Karagöl, Ali Kemal Elitaş, Halil Kahraman, Adil Açar katıldılar. Pazar günü Deniz Karakurt, Pazartesi Erdoğan Çınar, Salı günü Şenol Öğütlü katılacaklar. Dilek Aksoy, Ömer Güney, Tahir Şahin'e programa katılmaları ile ilgili telefonla görüşmeler yapmama karşın şu ana kadar katılıp, katılmayacakları belirsizliğini korumakta olup Katılmak isteyenlerin Pazar Günü Saat: 17.00'ye kadar buradan bize bilgi vermelerini dilerim. 12 Aralık 2023 Salı Günü Programların son günüdür. İyi çalışmalar dilerim...”

 

Bu davet sonrası CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayları’ndan Ömer Güney Salı Günü saat 20.00’de program konuk olarak katılacağını, Dilek Aksoy ve Tahir Şahin’den  her hangi bir yanıt gelmediğini  Şahin ile en son 9.12.2023 Cumartesi günü  İZ Televizyonu’nda ki program sonrasında yaptığımız telefon görüşmesinde;

 

 

“davetimize 11 Aday Adayı’ndan 10’unun katılması halinde geleceğini bir aday adayı’nın dahi katılmadığında kendisinin de katılmayacağını” belirterek;

şartlı katılma istemine yayın kuruluşu olarak anlam veremediğimizi de dinleyici ve izleyicilerimiz ile paylaşmak isteriz.

CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayları ile ilgili programlarımızı yukarıda belirttiğimiz plan dahilinde Dokuz Aday Adayı ile 12.12.2023 Salı günü  tamamlamış olacağız.

Aday Adaylarının programlara katılıp katılmamaları kendi tasarruflarıdır, buna saygı duyarız ama şartlı katılımları da ilkelerimiz gereği reddederiz, bunun da bilinmesini isterim.

1992 yılında kurulmuş olan Radyo Çağrı Menemen’in yasal ilk ve tek “Yayın Kuruluşu”dur, şu anda da İlçemizde Radyo Çağrıdan başka yasal Yayın Kuruluşu yoktur.

Kurulduğumuz tarihten bu güne değin; kamu yayıncılığı yapan kuruluşumuz hiçbir seçim döneminde ne siyasi partilerden, ne de Aday Adayları ve Adaylardan para pul taleb etmemiştir, bu dönemde de olduğu gibi.

Yayın ilkelerimiz gereği: “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.” diyen  “Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına” göre seçim dönemlerinde Siyasi Parti Yöneticilerine ve Aday Adayı ve Adaylarına Radyo Çağrı’nın mikrofonları bu bağlamda açıktır.

Yayın Kuruluşu olarak Tüm Siyasi Partilere Aday Adaylarına ve Adaylara da aynı mesafedeyiz.

Yayın Kuruluşu olarak YANDAŞLIK yapmadığımızdan da ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranıyoruz. Ama doğrusu bu olduğu içinde yolumuzdan ayrılımıyoruz.

 

Partilerin Adayları belli olduktan sonra da gene kamu yayıncılığı anlayışıyla yan olmadan, katıp karıştırmadan Radyo Çağrı Mikrpofonlarını her partinin Adayına da açacaktır.

 

Radyo Çağrı olarak diyoruz ki: “Pir Sultanlardan Yunuslara, Nazım Hikmetlerden, Ahmed Ariflere, Ruhi Sulardan Mahzuni Şeriflere, Victor Jaralardan Mercedes Sosalara yüzyıllardır yankılanan bu ses hiç susmayacak.”





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI