Bugun...



MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ BİR EĞİTİM YUVASI DAHA

Menemen Belediyesi’nin, Merkez ve Asarlık şubeleri ile öğrencilere ücretsiz eğitim verdiği Gençlik Eğitim Merkezi’nin (MEBGEM) 3. Şubesini Ulukent’te açtı. Kentte eğitime en çok destek veren ilçe olduklarını gururla ifade ettiklerini kaydeden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Yeni şubemizle birlikte ücretsiz eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayımız üç bini geçecek. Çünkü biliyoruz ki gelişimin, kalkınmanın ve her şeyin başı eğitimden geçiyor. Yeni dönemde de eğitim yatırımlarımız ve desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2024 14:00

MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ BİR EĞİTİM YUVASI DAHA

 

 

 

 

 

 

Tüm projeleriyle olduğu gibi eğitim yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Menemen Belediyesi bir ücretsiz eğitim yuvasını daha ilçeye kazandırdı. Başkan Aydın Pehlivan’ın göreve geldiği üç yıl içinde Ulukent’e yaptırdığı anaokulu, ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar tüm öğrencilere 5’er bin lira maddi destek, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine dijital eğitim paketi desteği, YKS başvuru ücretlerinin ödenmesi gibi eğitim alanında birçok hizmeti Menemenli öğrenciler için hayata geçirildi. Menemen Belediyesi, bu kez MEBGEM’in üçüncü şubesini Ulukent’te açtı.

 

Tüm projelerimiz eğitim öncelikli

 

 

8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlığına destek amacıyla kurulan şubenin açılışı, iftar programıyla birlikte gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “MEBGEM'in üçüncü şubesini açarak sınavlara hazırlanmak adına ücretsiz eğitim verdiğimiz öğrenci sayımızı 3 binin üzerine çıkarıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gelişimin ve kalkınmanın olması için en başta eğitimin olması gerekiyor. Bunlarla birlikte 31 Mart'tan sonra yeni dönemimizde de eğitim desteklerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Büyükşehir’de Sayın Hamza Dağ Başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte, 10 bin lira Büyükşehir, 10 bin lira da Menemen Belediyesi olmak üzere her üniversitelimize 20’şer bin liralık desteğimiz olacak. Bakırçay Üniversitemizin modern tıp fakültesi ve ziraat fakültesiyle birlikte iki de meslek yüksekokulunu YÖK Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda ilçemize kazandırıyoruz. Kız ve erkek öğrencilerimiz için tam donanımlı yurtlarımız olacak. Menemen Belediyesi olarak her yaştan hemşehrimizin eğitim alacağı modern eğitim kampüsü kuracağız. İlk etapta Ulukent'e ikinci anaokulumuzu açıp, ardından yine anaokulu sayımızı çoğaltacağız. Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz doğrultusunda depreme daha dayanıklı okulları ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

 

Ulukent’e müjde yağmuru

 

 

MEBGEM açılışında Ulukentlilere seslenen Pehlivan, şöyle konuştu; “Ulukent ve Kent-2, bu dönem bizim vitrinimiz oldu. Yeni dönemimizde de yine sembol projelerimiz olacak” dedi. Yoğun katılım gösterdiği iftarda konuşan Başkan Pehlivan, “Ulukent’e Ege’nin en büyük kütüphanesini inşa ediyoruz. Kabasını bitirdik. En kısa zamanda açacağız. Yollarımızı peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarımızla güzelleştirdik. Yollarımızın, Ulukent’te kesişim noktasına da gönüllerimizde yaşayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anmak adına Atatürk Anıtı koyduk. Belediye hizmetlerimizi sizlere bir adım daha yaklaştırmak için, “Siz bize gelmekle uğraşmayın biz geliriz diyerek” Başkanlık iletişim ofisimizi açtık. Ulukent Semt Polikliniği yaptık. Çok yakında Sağlık Bakanlığı’mıza devredip hizmete girmesini sağlayacağız. Hemen yanındaki alana da bir Gençlik Merkezi kazandırıyoruz. Proje çalışmalarımızı tamamladık. Çok kısa zamanda ilk kazmayı vuruyoruz. Yine bu bölgede Kent Gözü Rekreasyon Alanı ve botanik bahçemizde da hummalı çalışmalarımız sürüyor. Bu ay içinde açtığımızda, seyir terasıyla, kafeteryasıyla huzurlu bir ortam sizleri bekliyor olacak. Ayrıca Cumhuriyet Parkı’mızın içerisine modern bir kafeterya ve restoran kazandırıyoruz. Kapalı pazaryerlerimizde sıra Ulukent’e geldi. İki katlı komplekste kapalı düğün salonu ve pazaryeri olacak. Yine önümüzdeki dönem, Zorlu PSM’den sonra Türkiye’nin en büyük sahnesine sahip kongre ve gösteri merkezini bu bölgemize kazandırıyoruz. Tesisimizin yanında ayrıca kapalı yüzme havuzumuz ve buz pateni pistimiz olacak. Spor alanında da bölgemizi öne çıkarıyoruz. Caner Ok Tesislerimizin olduğu bölgeye Menemen’imizin yeni stadını inşa edeceğiz. Adı da 100. Yıl Atatürk Stadyumu olacak. Stadımızın altına bir çömlek köyü kuracak, çömleğimizi sanatla ve atölyelerle birleştireceğiz. Ayrıca yine 2 bin kişilik kapalı spor salonunun da müjdesini yine sizlerin huzurunda vermek isterim” dedi.

 




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi/Menemen Belediyesi Basın Bülteni




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI