Bugun...



CHP MENEMEN’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYILIĞI İÇİN 11 BAŞVURU YAPILDI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler için belediye başkanı aday adaylığı için CHP Menemen’de 11 Aday Adayı başvurusunu yaptı. Belediye Meclis Üyeliği için de 71 başvuru yapıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-12-2023 10:33:49 Tarih: 05-12-2023 22:42

CHP MENEMEN’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYILIĞI İÇİN 11 BAŞVURU YAPILDI

 

04 Aralık 2023 Pazartesi günü Erdoğan Çınar, 15.30 sularında CHP Menemen İlçe Başkanlığına eşi ve oğlu ile gelerek Menemen Belediye Başkan Aday Adayı dosyasını İlçe Başkanı Hüseyin Özbey'e teslim etti.

 

 

 

Aday Adaylığı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Çınar:

“Türkiye'nin içinde bulunduğu yapı, yani kuvvetler ayrılığının

hiçe sayıldığı., hukukun askıyı alındığı.

Oradunun pasifleştirildiği, ilkelerin kalmadığı.

Yönetimin bir iki kişinin tek dudağı arasında kaldığı bir dönemde.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ya da güçlü bir partide,

iktidara alternatif olabilecek bir yapıda, biz siyaset yapıyoruz.

Burada da haliyle irade koyup, insanların ben de varım,

bu işin içerisinde, ben de el atarım diye düşünüp katkı koyması çok önemli bir şey.

Şimdi bu sürece bakarsan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bizim Menemen olarak değerlendirsek

çok ciddi renkli ve ciddi sayıae bir aday sayısı başvursu ve meclis üyesi adayı başvursu var.

Bu tabii partinin bir ciddi bir zenginliği anlamına da geliyor aynı zamanda.

Şimdi burada aday olmamızın gereği yapmamız gereken şu.

Tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün

ve Devrim Şehidi Kubilay'ın anısını ve ruhunu şahdetmek için

tekrar bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada bayrağımızı göndere çekmemiz gerekiyor.

Burada adayı adayı arkadaşların yapmaıs gereken olaylar şunlar.

Birlik beraberlik kim adayı olursa, bu içimizde on bir on iki kaç kişi başvuracak ise

mutlaka bir kişi atayacaklar, diğer arkadaşları atanmayacak.

Bu atanan arkadaş tamamen bu yapının tamamını kucaklayan ötekileştirmeyin.

Aday adayı da arkadaşların hepsinin görüşünü fikrini değerlendirerek güzel geniş,

mutabakatlı bir nitelikli bir liste kadro ortaya koyup

Menemen’i tekrar sağlıklı bir şekilde yönetmeye talip olup

Cumhuriyet Halk Partisi’nin burada iktidarını sağlamamız gerekiyor.

Bunun için de Erdoğan Çınar olarak, ben görevin hangi noktasında bana

yer düşerse bütün özverili bir şekilde samimi dürüst birşekilde maddi manevi  katkıda bulunmak istiyorum.

Bunun için adayı oldum“ dedi.

 


 

*******************************************

 

 

 

05 Aralık 2023 Salı günü Arif karagöl, 17.00 sularında CHP Menemen İlçe Başkanlığına eşi ve oğlu ile gelerek Menemen Belediye Başkan Aday Adayı dosyasını İlçe Başkanı Yardımcısına teslim etti.

 

 

Dosya tesliminden sonra Aday Adaylığı ile ilgili konuşma yapan Karagöl:

“Değerli yol Arkadaşlarım,

İlçe Başkan yardımcılarım, Parti yöneticilerim,

Kadın ve Gençlik Kolarrımızın Başkan ve Yöneticilerim,

İlçemizin geçmiş dönemlerinde hizmet etmiş parti başkanlarım.

Her koşulda partimiz için fedakarca emek veren parti üyelerim.

Vatandaşla idare arasındaki köprü görevi yapan çok kıymetli muhtarlarım.

Basın Emekçilerim, sevgili misafirler hepinizi sevgi ve hürmetle kucaklıyorum.

Malumunuz üzere, geride bıraktığımız milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini büyük hayal kırıklığı ile kaybettik. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan çağdaş, laik üreten ve tam bağımsız Büyük Türkiye ülküsüne ve onun meşalesini yaktığı aydınlık günlere dönebileceğimiz, çocukların ve gençlerin umutlarının yeşerdiği bir seçim sürecinden başarısız çıktık. Bu başarısızlık üzülerek söylüyorum, toplumun ve Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin enerjisini kaybettirmiş, siyasete olan inancında tarifsiz hasarlar bırakmıştır.

Partimizde yapılan olağan kongre bu psikoloji çerçevesinde ceryan etmiş ve genel başkanlığı Sayın Özgür Özel kazanmıştır.

Toplumun beklentisi olan bu değişimde rol alan bütün delegelere teşekkürlerimi iletiyor Genel Başkanımız Özgür Özel Beye yürekten başarılar diliyorum.

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler 2023 yılının seçimlerinin gölgesinde yapılacaktır. Seçmen genel merkezin ve yönetimin değişmesinden umutlanmış fakat yine de kırgın ve üzgündür. Halk Parti seçmenini yeniden sandığa çekmek, örgütü harekete geçirmek ve toplumda sinerji yaratmak için çok az zamanı vardır.

Tüm bu olumsuzlukların yanında en büyük dezavantaj çeşitli oyunlarla elimizden alınan belediye yönetiminin iktidar partisine geçmiş olması ve devletin tüm imkanlarının onlar adına kullanılarak orantısız bir seçim süreci yaşanılacak  olmasıdır.

Hiç bir seçim kolay değildir. Tabii ki daha önce  yaşadığımız seçimler de zor ve meşakkatli olmuştur. Fakat bizleri daha çetin, daha zorlu çok mücadele edip emaneti geri alma adına ter dökeceğimiz bir seçim beklemektedir.

İnanın asıl zor olan konulardan biri de seçim kazanıldıktan sonraki süreçtir.

Kadroları şişirilmiş, gereksiz yatırımlarla sermayesi tüketilmiş borç içerisindeki bir belediyede vatandaşa hizmet götürmek ve yönetmek her babayiğidin harcı değildir.

Menemen’de seçilen başkan kim olursa olsun ateşten gömlek giyecektir.

İlçemizin bu bağlamda tarihi misyonu yerine getirecek, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını kazanarak göndere dikecek, çağdaş kent yatırımlarını yapacak, gelecek nesillerin ve geleceğin kentinin temellerini atacak, yandaş ve ticaret belediyeciliği değil, halk ve vatandaş odaklı, çevreye duyarlı, her kesime eşit ve kucaklayıcı, kuralları olan ve kurumsal yapıyı tesis edebilecek bir belediye yönetimine ihtiyaç vardır.

Sizlerin iradesi, bizim vizyonumuz bu yapıyı tesis edecek güçtedir.

Bizim yaşam felsefemiz, Hacı Bektaş’tan, Yun us Emre’den, Nazım Hikmet’ten gelir. Üstadın en sevdiğim sözlerinden biri olan: “Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” düsturu ile zorlukların farkında olarak, yanmayı kabul ederek yola çıktım.

Vizyonum, misyonum, hayat tecrübem ve toplumdaki karşılığım bu zorlukların üstesinden gelebileceğim inancı ile Menemen Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum.

Hepiniz saygı ve şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.

 

 

***************************************************

 

 

05 Aralık 2023 Salı günü Tahir Şahin, 17.45 sularında CHP Menemen İlçe Başkanlığı'na arkadaşları ile gelerek Menemen Belediye Başkan Aday Adayı dosyasını İlçe Başkanı Yardımcısına teslim etti.

 

 

Dosya tesliminden sonra aday adaylığı ile ilgili konuşan Şahin:

“Muhtarlardan sorumlu CHP İlçe Başkan Yardımcısı Kadri Kahya, Aday Adaylığında 11. Dosya olan Sayın Tahir Şahin’in dosyasını aldık, kensilerine sözü veriyorum herhalde birkaç cümle edecektir diyerek sçzü Şahine verdi.

Şahin: “Teşekkür ederim Değerli ilçe  başkan yardımcım,

Değerli ilçe yöneticilerim, değerli kadın kolları ve gençlik kolları başkanımız.

Değerli partili arkadaşlarımız, değerli hemşehrilerimiz.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, şaşalı bir konuşma yapmayı doğru bulmuyorum,

Çünkü açıklamalarda şu geliştiğini düşünüyorum; o yüz elli kişiydi, bu yüz kişiydi, şu ikiyüz kişiydi. Bu yarışa girmek istemeyiz, öyle bir yarışa girsek birisi iki yüz kişi topladı, Tahir Şahin iki bin kişi topladıyı buraya doğru bir hareket olduğunu görmediğim için böyle bir sade, mütavazi, beş on dostumuzla dosya vermeyi daha uygun bulduğumu belirtmek istiyorum.

Biz de sevgili başkan yardımcım Kadri kahya’nın açıkladığı gibi Onbirinci Aday Adayıyız.

Onbir aday adayı arkadaşlarımız da bir birlerinden değerli arkadaşlarımızdır.

Bildiğiniz üzere uzun yıllardır adaletsiz bir şekilde partinin dışında kalmış bir kardeşiniz olarak  dört buçuk yıl partisiz geçen bir süreçte ne çektiğimi Allah ile ben biliyorum.

Benden sonra Menemen belediye başkanı seçilen  kardeşimizin görevden alınmasıyla, doğru yanlış o adaletin, hukukun bileceği iş ben bu konuda hiçbir şekilde bir şey demeyeceğim.

Benden sonra Menemen’in ne şekilde ne hale geldiğini sadece biz partililer değil tüm kamuoyu bilmektedir, bilmeye de devam edecektir. Ençok üzüldüğüm konu o oldu ama bir başka üzüldüğüm konu ne yazık ki  19’a 12 belediye meclis grubu olmamıza karşın belediye başkan vekilliğini Adalet ve kalkınma partisi belediye meclis üyesi olan Aydın Pehlivan arkadaşımıza tabiri yerindeyse altın tepsi ile teslim ettik.

Oylama olmadan önce kurada Aydın Pehlivan çıkarsa en çok ben üzülürüm demiştim. Eğer benim sosyal medyamı takip eden olduysa o dönemlerde , evet en çok ben üzüldüm, tabii herkes üzüldü. İlçe kadın gençlik kollarımız, ilçe başkanlarımız, partili arkadaşlarımız, herkes çok üzüldü.

Bizim yirmi yıl verdiğimiz emekler bugün görüyoruz ki  eski parayla dört katrilyon bütçe yapınca ister istemez belediye yönetimi ister istemez güçleniyor, parayla oy alınır mı demiyorum ama bu rayla iyi bütçe yapıldığı için bu şekilde hizmet etmeye çalışıyor ama paraların da çiçeğe böceğe ağaçlara gittiğinin de altını çizmeliyim.

Bir liralık yapılacak işler, inanın sekiz liraya yapılıyor, dokuz liraya yapılıyor.

İnşallah bu işleri durdurmak için Cumhuriyet Halk Partisi burada 20 yıl dalgalandırdığımız o bayrağı, sonra talihsiz bir seçimle talihsiz bir başkan vekilline kaybedilen o bayrağımızı inşallah Menemen belediyesi Burçların da dalgalandıracağız. Bu ben olurum başka arkadaşım olur. Hangi arkadaşım olursa olsun ben yoksam mutlaka yanındayım. Ama kamuoyunda da çok ciddi şahsıma da talep olduğunu görmekteyim; AKP’lisi, MHP’lisi veya HEDEP’lisi çok ciddi bir talep olduğunu görmekteyim.

Zaten yirmi yıldan sonra bunları görmesyedimm bugün burada aday adayı olmazdım.

 

Cumhuriyet Halk Partimizin 2018 Milletvekili Oyları  %32.4, 14 Mayıs’ta alınan oylar %32,9 bunlar partimizin oyları. AK Partinin %24 küsur, MHP’nin %7 küsur yani cumhur ittifakı %31-32 lerde. Burada kafa kafaya bir durum var. HEDEP ve İyi parti’nin ne yapacağı belli değil derken dün İyi parti ittifakın kapılarını kapattı. HEDEP ne yapacak bilmiyoruz. Şurası çok önemli biz 1999’da %25,2 ile seçim kazandık. PKK lideri Abdullah Öcalan  Türkiye’ye getirilmiş. 14 Şubattan ön seçimde çıkan bir  arkadaşınız olarak, 16 Şubatta Apo getirilmiş, Karşıyaka kaybedilmiş, konak kaybedilmiş, Bornova kaybedilmiş 27 ilçe  1999 yılında kaybedilmiş. Parti parlementonun altında kalmış Çiğli, Menemen, Güzelbahçe İzmir’de üç ilçe bizde Cumhuriyet Halk Partisi’nde. 2004’te oyumuzu %44’e çıkarmışız, 2009’da gene o oranlarda, 2014’de %46’lara çıkarmışız. İttifak yok, işbirliği yok, hiçbir şey yok. Partinin oyu %28’lerde giderken biz %46 larda gitmişiz. Yani %16 puan fazla almışız. Bu oylar nerelerden geldi?  Ak Partiye gönül verenlerden, MHP’ye gönül verenlerden, HEDEP’e gönül verenlerden veya İşçi Partiye gönül verenlerden gelmiş. Bizim Mnemenmen zor bir yer sağ seçmenin daha çok yatkın olduğu yer, bizi gelmiş belediye başkanı yapmış dört dönem oy artırarak. Şimdi İyi Parti de kapıları kapatınca, siyasette 24 saat çok uzun ama bu saatten çok dönüş olacağını çok düşünmüyorum. Meral Hanımın kendi kararlarıdır, saygı duyuyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel de böyle ifade ettiler. Şimdi bu oyları alabilecek  AK Parti seçmeninden, MHP seçmeninden, HEDEP seçmeninden bu oyları alabilecek aday profiline ihtiyaç var. Onu artık genel merkez yöneticilerimiz en iyi şekilde düşünecek. Bana sorarsanız  net olarak söyleyeyim, bundan bir on onbeş gün önce bir paylaşım yaptım; inşallah ön seçim olur dedim hakim nezdinde veya olmuyorsa ilçe örgütü nezdinde tüm üyelerle ön seçim eğilim yoklaması olur dedim, Yine aynı noktadayım 99’da önseçimden çıkan bir arkadaşınız kardeşiniz, abiniz olarak gene aynı noktadayım. Çünkü Demokrasinin olmazsa olmazı ön seçimlerdir.

Önseçimlere karşı çıkanlar şöyle savunuyor; Bu üye ile mi ön seçim yapacağız? Üya yapısını değiştirmek lazım. Vallaha ben 30 yıldır aynı lafı aynı teraneyi duymaktan ben usandım.

Aynı üye delegeyi seçiyor, delege ilçe yönetimini seçiyor, İl delegeleri de il başkanını seçiyor, kurultay delegeri de genel başkanı seçiyor. Genel başkanı seçen iye ye bunu söylemek bence bize size herkese hakaret olarak kabul ediyorum. Ben kaybedeceksem kendi örgütüme kabedeyim, kazanacaksam önce kendi örgütümde kazanayım. Şimdi 11 kişiyiz birimiz atanırsak, diğerleri kaşımı, gözümü tipimi sevmediler gibi alınganlıklar başlar. Ben de alınfganlık olmaz ben alıştım çünkü. Ön seçime girersek, adam kazandı hep birlikte oraya gitmemiz gerek diyecektir.  Cumhuriyet Halk Parti demokratik bir parti, laik bir parti yani bu demokratik oratama çıkanların hepsinin yüreği güzel olur geniş olur, kucaklayıcı olur. Bazen bana POKER RECEP der: “Başanım sen de herkesi kucaklıyosun!”  der şaka yapar. Biz de şaka yaparız yani sonuçta biz de insanız yani hep te siyaset yapmıyoruz. “Ne yapacan oğlum kucaklamadan olmaz” derim. “kucak geniş!” başkanım der. Olsa olsa 99’dan gelmiştir bu paylaşımım. Seçim partimize ilçemize hayırlı olsun 11 Aday arkadaşımıza da aynı eşit mesafedeyim. Aynı duygularla aynı şevkle başarılar diliyorum. İyi Cumhuriyet Halk Partisindeyiz iyiki baba ocağındayız bu baba ocağında devam edeceğiz.“ dedi.

 

 

***********************************

 

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi toplantılarının ardından yerel seçim stratejilerine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Aday Saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre Örgüt Denetiminde Ön Seçim, Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması ve Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir." dedi. 




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI