Bugun...



MENEMEN BELEDİYESİNİN UNUTULMAZ GECESİNE CHP'DEN TEPKİ!

CHP Menemen İlçe Başkanlığı 23 Kasım 2023 Perşembe günü yaptığı yazılı basın açıklaması ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır ve Menemen Belediye Başkan vekili Aydın Pehlivan'a: "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenleri siyasete alet etmeyin." diyerek tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-11-2023 14:20:22 Tarih: 24-11-2023 13:10

MENEMEN BELEDİYESİNİN UNUTULMAZ GECESİNE CHP'DEN TEPKİ!

 

MÜDÜRLERE MESAJ ATILDI

 

 

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey açıklamasında, “İlçe Eğitim Müdürü ise öğretmenlerimizi baskı altına alarak Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın davetine iştirake zorlamaktadır. Öğretmenlerimizin baskı ile siyasi taraf olmaya zorlanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz bir kişinin değil, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğretmenleridir” diye konuştu.

 

 

CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

 

“24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan tarafından düzenlenen yemek programına okul müdürlerine yollanan mesaj yoluyla öğretmenlerin katılımının çok güçlü olması gerektiği öğütlendi. Vicdanımızı yaralayan nice gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, en büyük endişemiz asli görevi çocuklarımızın eğitimi olan kurumların siyasi, dini propaganda ve örgütlenme aracı olarak görülmesidir. 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre eğitimde siyasi ve ideolojik telkinler ve öğretiler yapılamayacağı belirtilmesine karşın, mevcut Başkan Vekili devletimizin yasalarını ve geleneklerini bir kenarı bırakıp, eğitimin siyasete alet edilmesi gibi bir tehlikenin kapılarını aralayarak her platformda kendi propagandasını yapmaktadır. İlçe Eğitim Müdürü ise öğretmenlerimizi baskı altına alarak Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın davetine iştirake zorlamaktadır. Öğretmenlerimizin baskı ile siyasi taraf olmaya zorlanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz bir kişinin değil, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğretmenleridir.

 

Yerel seçimler yaklaşırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yollanan mesajda Aydın Pehlivan’ın büyük harflerle “BAŞKAN” olarak lanse edilmesini ise çok manidar buluyoruz. Belediye Başkanı titrini kimin alacağını kişiler değil ancak sandıktan çıkan halk iradesi belirler.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, devlet kurum kuruluşlarının, resmi kurum temsilcilerinin ve görevlilerinin siyasi taraf olmasına göz yummuyor, ilçe eğitim müdürünün tutumunu esefle karşılıyoruz.”

 

 

 

CHP Menemen İlçe Başkanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında; "Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği yemeğe öğretmenlerin gitmesi zorunlu tutuldu." iddiası yer aldı. Buna da Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır'ın Okul Müdürlerine mesaj gönderdiği iddia edildi.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Ulvi Tanrıverdi'nin anılan mesaj ile ilgili sorusu üzerine Bayındır, İddia edilen mesajı göndermediğini fakat Menemen Belediye Başkanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İlçe sınırları içerisinde görev yapan öğretmen ve ailelerinin katılacağı bir gece düzenlemesi nedeniyle görüştüğü müdür arkadaşlarına katılımın uygun olacağını söylediğini belirtti.

 

Konu ile ilgili Tanrıverdi'nin sorusuna Belediye Başikan Vekili Pehlivan da: "Siyaset ile ne ilgisi var bu konunun. İlçe sınırları içerisinde görev yapan Değerli Öğretmenlerimizin bir arada günleri kutlamak için belediye olarak ev sahipliği yaptık. Öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz: "Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız." demiştir.  Biz de bizleri, çocuklarımızı yetiştiren cefakar öğretmenlerimizi Atatürk'ümüzün sözünde olduğu gibi "sarsılmaz bir inançla" öğretmenlerimizi gözeteceğiz.  Menemen Belediyesinin düzenlediği bir gecedir Menemende yaşayan vatandaşlarımız  hangi partiye oy verirse versin, hangi parti yerelde iktidar olursa olsun belediye yönetimi tüm vatandaşlarımızı siyasi bir ayrım yapmaksızın hepsini kucaklamak zorundadır. Biz de bu anlayışla görevimizi yapıyoruz." dedi.


 

 

 




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI