Bugun...



DEVA GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN MENEMEN'DE!

DEVA İzmir’de 8 OCAK 2024 Pazartesi günü ilçe adaylarını açıklamıştı. DEVA Partisi İzmir’de 9 ilçede çıkaracağı belediye başkan adaylarını açıklarken İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “ Bir önceki yerel seçime ittifakla girilmişti. Ama bu seçimde birçok parti aday gösterecek. Bu açıdan bence İzmir’de yerelde dengelerin değişeceğini düşünüyorum” demişti.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-01-2024 19:48:17 Tarih: 18-01-2024 18:20

DEVA GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN MENEMEN'DE!

08 Ocak 2024 Pazartesi günü DEVA Menemen Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Şeyhmus Dal'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı için DEVA Genel Başkanı Ali Babacan 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Saat 18.00 sularında Menemen'e gelerek "Seçim Koordinasyon Merkezi"nin açılışını yaptı. Açılışa DEVA İzmir, Manisa, Denizli İl ve İlçe yöneticileri yanısıra Saadet Partisi Menemen İlçe Başkanı Servet Yıldız katıldı.

Açılışta DEVA Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal, Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partililere hoş geldin diyerek, Menemen'de DEVA Belediyeciliğini yaşama geçireceklerini belirterek mikrofonu genel başkanına verdi.

 

Babacan:

Seçim koordinasyon merkezimizin açılışına hoş geldiniz.

Bugün sizlerle beraber bu güzel ilçemizde, bu güzel demokrasi merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. DEVA Partisi olarak kuruluşumuzun ilk gününden itibaren tüm Türkiye sathında yoğun bir şekilde teşkilatlandık ve ülkenin her bir köşesinde pırıl pırıl kadrolar oluşturduk. Bazı arkadaşlarımızın daha önce siyaset tecrübesi vardı, bazıları ilk defa bizimle yola çıktı ama daha önce siyaset yapmış olsun yapmamış olsun bütün arkadaşlarımız daha güzel bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, daha iyi yönetilebilen bir Türkiye için biyik bir gayret ortaya koydular koyuyorlar. Ben bu demokrasi çabasında bu atılım çabasında bizlerle beraber olan DEVA Partisinde omuz omuza çalıştığımız tüm yol arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta 9 şehit daha  verdik. Allah hepsine rahmet eylesin, ailelerine sabır diliyorum, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Evlere ateşler düşüyor, ama bir bakıyoruz ateşin düştüğü her ev ya damsız ya sıvasız, hele en son şehitlerimizden birisinin ailesinin Kahraman Maraş’ta oturduğu eve baktık bir konteynırda değil sadce bir Çadır. Depremden bu yana neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala sıkıntıların devam ettiği, sorunların çözülmediğini bizaat gittiğimiz her yerde görüyoruz. Geçtiğimiz hafta Nurdağı, İslahiye’deydim depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala yaralarının sarılmadığını gördüm. Yapılan deprem konutlarının oarada yaşayan nüfusun ancak yüzde üçüne, beşine ulaştırabildiğini maalesef yerinde gördüm gözlemledim.

Değerli arkadaşlar bir ülkenin düzgün yönetilmesi iyi yönetilmesi ancak ehil ve dürüst kadrolarla oluyor. Yani devlet yönetimindeki kadroların ister Merkez yönetim olsun ister yerel yönetimler olsun, tek tek hem ehil hem de dürüst insanlardan oluşması gerekiyor. Her bir görevlendirmenin, o görevi hakkı ile yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahip aynı zamanda da dürüst insanlardan oluşması gerekiyor. Bazıları dürüsttür ama işi bilmez yapama, onlarla yapılamaz olmaz.. Bazısı işi bilir ama düzenbazdır onlar da çok kötü çarpar, dolayısıyla ne yapmak gerekiyor? Eğer devlet yönetiyorsanız, yerel yönetimlerden sorumluysanız, belediye başkanı seçiyorsanız bu iki vasfı birleştirmeniz gerekiyor. DEVA Belediyeciliği dediğimizin özü bu, bundan  iki sene önce hazırladığımız ve tüm Türkiye’ye duyurduğumuz “Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı”mızda ortaya zaten konmuş durumda. Tabii ki altyapı sorunlarımız var, depreme karşı tüm Türkiyeyi hazırlamak gerekiyor. İzmir deprem riskinin olduğu ve daha yeni depreme maruz kalmış bir ilimiz. İzmir’in her bir köşesinde depreme dayanıklı konutlarla bir dönüşüme geçilmesi gerekiyor. Dolayısıyla hazırlamış olduğumuz bu planımızda bütün yapılması gereken şeyler var. Biz bununla da yetinmedik,  dedik ya temiz yçnetmek gerekiyor diye i

İşte bununla da bir ilki gerçekleştirdik. “DEVA Belediyeciliğin Etkik Kurallar Bildirgesi”ni hazırladık, yani bizim belediye başkan adaylarımız aday olmadan önce bu üç sayfalık belgeyi imzalıyorlar, seçildiği taktirde; “ben belediyeyi burada yazılı ahlaki kurallar çerçevesinde yöneteceğim” diyorlar ondan sonra bizim adayımız oluyorlar.

Biliyorsunuz belediyecilikte bazı kavramlar vardır; “kitabına uydurmak!”

Biz kitabına uydurmaktan yana değiliz arkadaşlar, bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Ne yapmamız gerekiyor?

Belediyeyi kitaba uygun yönetmemiz gerekiyor. Kurallara kanunlara uygun ama aynı zamanda burada yazdığımız ahlaki kurallara da uygun belediyeyi yönetmemiz gerekiyor.

Biz dört senelik bir siyasi partiyiz.  Bize mi düşmeliydi bunu hazırlayan ilk parti olmak?

Yüz yıllık cumhuriyette nerde baksak yetmiş seksen yılda çok partili demokrasimizde  ilk defa bu DEVA Partisinin mi aklına gelmeliydi?

Temiz Belediyecelik ve bunun yazılı halde kurallarının ortaya konması, çünkü maalesef bizde belediyecilik denince sık sık duyduğumuz bir kavram var, ne diyorlar?

Çalıyor ama bir şeyler de yapıyor. Biz millet olarak buna razı olmamalıyız arkadaşlar.

Hem çalmasın hem de düzgün iş yapsın, işte biz böyle bir belediyeciliğe talibiz. İnşallah göreceksiniz seçimlerden sonra tüm Türkiye sathındaki belediye başkanlarımız örnek belediyeclğiğe örnek gösterilecekler; hem işlerini iyi yapacaklar, hem de temiz ve dürüst çalışacaklar.  Biz de bunu genel merkez olarak koyduğumuz ilkeler ve kurallar çerçevesinde takip etmek marifetiyle izleyeceğiz.

Değerli arkadaşlar, değerli Menemenli hemşehrilerim seçimler yaklaşıyor, bu yerel seçimlerde biz ne yapacağız? Belediye başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz ama bu seçim sadece belediye başkanlarının seçileceği seçimler değil arkadaşlar.

Bu seçimler aynı zamanda merkezi hükümete de bir uyarı taşıyor. İşte dün kabine toplantısında Sayın Erdoğan ne dedi? 2024 Yılını emeklilerimizin yılı olarak ilan ediyoruz dedi. Doğru emeklilerimiz hiç unutymayacak 2024 yılını. TUIK’in açıkladığı enflasyon %65 ken, emekli maaşlarımızın  %33, %42 ve %49 oranlarında artırıldığını en az emekli maaaşı alan SSK, BAĞKUR Emeklisi ve Memur Emeklisini kastediyorum. Resmi enflasyon %65 olarak açıklanmışken gerçek enflansyon %127 iken emeklilerimiz   %33, %42 ve %49’luk maaş artışlarını unutmayacaklardır. Evet 2024 yılı Emeklilerin Yılı olacak ama ne olacak?

31 Mart Seçimleri Hükümete, Merkezi Yönetime, iktidara da bir uyarı niteliği taşıyacak.

Eğer iktidardan memnun değilseniz,  bunlar ülkeyi düzgün yöenetmiyor, fakirlik artıyor, yoksulluk artıyor, bu hükümet değişmeli diyorsanız , bu seçimlerde bu hükümet değişmeyecek ancak genel seçimlerde merkezi hükümeti iktidarı değiştirebileceğiz ama bu seçimler merkezi hükümete bir uyarı seçimi olacak aynı zamanda, “AKLINIZI BAŞINIZA ALIN, İYİ İŞLER YAPMIYRSUNUZ, SİZİ UYARIYORUZ!” demenin seçimi olacak yani bu seçimler hükümete sarı kart gösterme seçimi olacak, hep beraber sarı karı göstereceğiz ki akıllarını başlarına alsınlar.

Belediye Başkan Adayımız Şehymus Dal Bey, Menemen için hayırlı olsun. Şeyhmuz Bey bizim teşkilatımızın ilk kuruluşundan bu yana beraber çalıştığmız sevdiğimiz, inandığımız  bir arkadaşımız. İnşallah sizlerin güveni ile sizlerin desteği ile çok iyi bir belediye başkanlığı yapacağına biz inanıyoruz, biz kendisini sizlere emanet ediyoruz. Tekrar hayırlı olsun diyorum, hem seçim koordinasyon merkezimiz hem de 31 Mart seçimleri Menemen için, ülkemiz için DEVA olsun diyoruz, tekrar hepiniz teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 

 

 

 

Babacan'ın konuşmasından sonra kurdela kesilerek "Seçim Koordinasyon Merkezi"nin açılışı yapıldı.




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI