Bugun...



CHP MENEMEN’DEN İKİ MEMUR ADAY ADAYI!

Belediye Başkanlıkları ve Meclis Üyelikleri için Aday Adaylığı için CHP 21-28 Kasım memurlar içinde 5 Aralık tarihine kadar başvuruların alacağını sonradan da Memur olmayanlarında 5 Aralık Tarihine kadar başvuru sürelerini uzatmaları üzerine 25 Kasım 2023 Tarihinde başlayan Aday Adaylık başvurularının süresinin bitimine 2 gün kala CHP Menemen İlçe Başkanlığı'na Aday Adayı olarak başvuru sayısı sekize ulaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-12-2023 21:46:37 Tarih: 03-12-2023 20:15

CHP MENEMEN’DEN İKİ MEMUR ADAY ADAYI!

 

 

 25 Kasım’da Mustafa Kemal Sönmez, Şenol Öğütlü, Halil Kahraman, 27 Kasım’da Adil Acar, 28 Kasım’da Ömer Güney, Deniz Karakurt, Memurken istifa edip 01 Aralık’da Dilek Aksoy, 02 Aralık’da da Ali Kemal Elitaş başvurularını yaptı böylece şu ana kadar CHP Menemen’den 8 Aday Adayı yarışa dahil oldu. Aday Adayı olarak adları geçen Erdoğan Çınar, Tahir Şahin'in ise 5 Aralık 2023 son başvuru tarihine kadar başvuru yapması bekleniyor.   

 

MEMURİYETTEN İSTİFA EDİP ADAY ADAYI OLAN AKSOY VE ELİTAŞ

BİRER GÜN ARAYLA BAŞVURULARINI YAPTILAR

 

Dilek Aksoy

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Anahtar Hizmet Merkezinin Sorumlusu olarak görev yaparken görevinden istifa edip Menemen Belediye Başkan Aday Adaylığı için CHP Menemen İlçe Başkanlığına 01 Aralık 2023 Cumu günü saat: 17.00 sularında gelerek başvurusunu yaptı.

 

 

Aksoy başvurusu ile ilgili gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şu konulara dikkat çekti:

 

“MENEMEN İÇİN YENİ BİR DÖNEM: SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK

Sevgili Menemenliler,

Bugün sizlere, Menemen'in geleceği için yola çıkmış bir aday olarak sesleniyorum. Gönlümüzde taşıdığımız değerler ve sosyal demokrat ilkelerle, Menemen'i daha adil, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için buradayım. Menemen, tarih boyunca kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve sıcakkanlı insanlarıyla öne çıkan bir ilçe olmuştur. Yeni dönemde aşağıda belirteceğim ilkeler ve programları yaşama geçirmek içim Belediye başkanı adayı oldum.

 

 

1. Eğitim ve Gençlik:

Eğitim, geleceğimizin temel taşıdır. Bu sayede Menemen gençliğinin çağdaş eğitime ulaşmasını sağlamak için kararlı adımlar atacağız. Okullarımızın altyapısını güçlendirecek, genel olarak çağdaş olanaklar sunacak ve gençlerimizin spor, sanat ve kültürle iç içe olmasını sağlayacağız. Genç nesillerimizin, sadece bugünün değil, geleceğin çocuklarının olmalarını sağlayacak adımları atmaktan kaçınmayacağız.

Gençlik Merkezleri ve Etkinlikleri:

Gençlik merkezleri oluşturulacak ve gençlerin hobilerini geliştirebilecekleri atölyeler düzenleyeceğiz.

Spor, sanat, kültür ve eğitim alanlarında gençlerin liderlik vasıflarını geliştirmelerini sağlayacak destek programları sunacağız.

Gençlerin yerel yönetimde daha etkin rol alabilmelerini teşvik edecek projeleri hayata geçireceğiz.

2. Çevreye Saygılı ve Sürdürülebilir Politikalar

Menemen'in zenginliklerini koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çevre dostu politikalarla, atık yönetimi, enerji verimliliği ve yeşil alanlar konusunda projeler geliştireceğiz. Doğal kaynaklarımızı sürdürülebilir bir şekilde kullanarak, halkımıza temiz bir çevre bırakma sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

 

 

3. Katılımcı Yönetim Anlayışı

Belediyecilik sadece belediye yönetiminin değil, tüm toplumun sorumluluğundadır. Karar süreçlerine sizi dahil edecek, toplum meclisleri kuracak ve bu meclislerin kararlarına saygı duyacağınız. Toplumun tüm kesimini kucaklayarak, ortak akıl ile Menemen'i birlikte yöneteceğiz. Herkesin sesinin duyulduğu, her kesimin  görüşünün önemsemediği bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.

4. Adalet, Eşitlik ve Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı

Adalet ve özgürlük, Menemen için temel ilkelerimiz olacak. Eşit fırsata erişim sağlamak, verimlilik ve toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak, Menemen'i daha adil bir yer haline getirmek için attığımız adımların başında gelecek.

Kadınların toplumsal hayatta daha etkin rol alabilmeleri için çeşitli politikaları hayata geçireceğiz. Kadın istihdamını artırmayı ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yerel işletmeleri destekleyeceğiz. Güçlü kadın girişimcilerin yetişmesini teşvik etmek için eğitim ve mentorluk programları düzenleyeceğiz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mağduriyetlere destek sağlamak için yerel dayanışma ağları oluşturacağız.

 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği:

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel ilkesiyle hareket ederek:

  • Toplumsal verimliliği artırmak için eğitim ve bilinçlendirme kampanyalarının düzenleyeceğiz.
  • Kadınların siyasi katılımını teşvik edecek, karar alma süreçlerinde daha fazla yer almalarını sağlayacak politikalar geliştireceğiz.
  • İlçemizdeki herkesin, cinsiyeti, yaşı, etnik veya sosyoekonomik durumu gibi faktörlere bakılmaksızın, fırsatlara eşit erişimini sağlayacağız.

 

 

 

5.Engelli Dostu Şehir:

Menemen'i engelli bireyler için daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için:

  • Engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunları en aza indirgemek için rampalar, sesli sinyalizasyon ve özel ulaşım hizmetleri gibi altyapıyı güçlendirecek adımlar atacağız.
  • Engellilere yönelik sosyal etkinlikleri ve kültürel faaliyetleri artırmalarını sağlamak için engelli erişilebilirliğini artırma projelerini hayata geçireceğiz.

6. Yaşlı Politikaları:

Yaşlılarımızın refahını artırmak için:

  • Yaşlılara yönelik sosyal etkinlikler ve kültürel aktiviteleri düzenleyerek, onların sosyal hayata aktif katılımlarını sağlayacağız.
  • Sağlık hizmetlerine daha kolay erişilebilmeleri için evde bakım hizmetlerini geliştirerek yaşam olanaklarını iyileştireceğiz.

7. Ekonomik Kalkınma ve İstihdam Projeleri

Ekonomik kalkınma ve istihdam konusunda kararlı adımları atacağız. Menemen'i ekonomik olarak büyütmek için yerel esnafı destekleyecek, büyümeyi teşvik edecek ve istihdam yaratıcı projelerine katkı sağlayacağız. Yerel ekonominin güçlenmesi, Menemen'in refahını artıracaktır.

Sizlerle birlikte, güzel Menemen'imizi daha yaşanabilir, daha adil ve daha güzel bir şehir haline getirmek için buradayım. Birlikte çalışabilir, ortak akıllarla, Menemen'i geleceğe taşıyabiliriz.

 

 

Yolun sonunda hep birlikte kuracağımız daha güzel bir gelecek bizi bekliyor.

Saygılarımla.”

 

 

 

Ali Kemal Elitaş

Gene İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Ali Kemal Elitaş da bu görevinden istifa ederek 02  Aralık 2023 Cumartesi günü CHP Menemen İlçe Başkanlığına gelerek başvurusunu yaptı.

 

 

 

Başvuru sırasında çok sayıda partili çalışma arkadaşları vardı.

İlçe başkanlığındaki salonda toplanan ve dışarda kalan partili arkadaşlarına başvurusu ile ilgili yaptığı açıklamada Elitaş: “Öncelikle üzüntülü bir günün içindeyiz, planımı yaparken daha bir coşkuyla daha kalabalık bir katılımla Cumhuriyet halk Partisi örgütünün, Atatürkçülerin, Cumhuriyrtçilerin, Devrimcilerin  Menemen’e sahip çıkma iddiasını en coşkulu şekilde ortaya koymak istiyorduk. Yalnız dün CHP Ailesi büyük bir acı yaşadı gençlik koları üyemiz, seçim komisyonu başkanımız kıymetli kardeşimiz Taner Güden’i kaybettik. Az önce onu uğurladık hep beraber.  CHP Başkanımız, örgütümüz, tüm yoldaşlarımızla pırıl pırıl bir kardeşimizi, genç bir kardeşimizi toprağa verdik, o hüzünle sürçü lisan edersek affola. Kendisine Allahtan rahmet, Cumhuriyet halk Partisi’ne, Ailesine, sevenlerine sabır diliyorum. Evlatları bizim evlatlarımız, ailesi bizim ailemiz, mücadelesi bizim mücadelemiz olacak buna Ali Kemal Elitaş olarak söz veriyorum.

 

 

Memleketin kurtuluşu ve kuruluş önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, benim iki emanetim var dedi. Birisi Cumhuriyet halk Partisi; Baba Ocağı. Diğeri, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz Cumhuriyet halk Partililer olarak Laik, Demokrat insanlar olarak bu memlekete ödenen bedelleri, dökülen kanı, dökülen alın terini, verilen mücadeleyi, Denizleri, Mahirleri, Berkinleri unutmayan namuslu yurtseverler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her iki emanetine de yüreğimle, mücadelemizle, anlımızın teriyle sahip çıkacağız, Memleketi asla ve asla karanlığa teslim etmeyeceğiz. Buna Ali Kemal Elitaş olarak söz veriyorum. Bu karanlık, bu hukuk tanımaz, zorba düzene teslim olmayacağız. Diz çökerek yaşamaktansa, ayakta olmayı, ayakta ölmeyi seçeceğiz. Ben çıktığım bu yolda gücümü sürekli halktan aldım.

 

 

 

Sözlerime başlarken Protokolu saymadım burda protokol yok burada  kubilayın evlatları var burada Cumhuriyetin bekçileri var, emaneti geri almak isteyen yürekli yurtsevenler var. Hepsine selam olsun. Bir memlekette namuslular da, en namussuzlar kadar cesaretli olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur. Cesaretimiz var, bilgimiz var, yüreğimiz var, kararlıkla yüreyeğeşiz. Menemen’i Cumhuriyet halk Partisi altı ok bayraklarıyla donatarak, kenti, halkın iradesini çıkarlarla, menfaatlarla, kirli işbirlikleriyle devr alanlara günü geldiğinde  hesabı hukuka bağlı kalarak, hukukun üstünlüğüne inanarak yasaları ve kanunları uygulayarak soracağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Memlekette herkes bir hava tutturmuş gidiyor, ama dedimya bizim rehberimiz kurtuluşun ve kuruluşun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Biizm rehberimiz Batı Cephesi komutanı İsmet İnönü. Bizim rehberimiz, biz milliyetçiliği; Afyon’un haş haş tarlalarına, Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına, Ege’nin Karasularına yazdık diyen Karaoğlanlar bizim rehberlerimiz. Teslim olmak bizim asla bize uygun bir tavır değil. Mücadele edeceğiz, elbette alın teriyle, mücadeleyle  bu memleketin geleceğini geri alacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Söz mü?

 

 

 

Sözlerinizi duydum, gözlerinizi gördüm; sözler yalan söylemiyorsa, gözler yalan söylemiyorsa buna inanın biz başaracağız buna inanın.” dedi.

Ali Kemal Elitaş’ın konuşmasının tamamının linki:

Çağrı Radyo TV (@cagriradyo) • Instagram fotoğrafları ve videoları

 

 

Salondaki konuşması sonrasında Elitaş, bina dışında kalan partili  arkadaşlarına hitaben parti önündeki parkta konuşma yapan elitaş konuşma sonrasında da günün anısına Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekilerek dağıldılar.

 

 

 




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI