Bugun...



CHP’DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

CHP’de Menemen belediye başkanlığı için “Aday Adayı” başvuruları hızlı başladı; Mustafa Kemal Sönmez, Şenol Öğütlü, Halil Kahraman bugün başvurularını yaptılar.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-11-2023 03:51:29 Tarih: 25-11-2023 21:52

CHP’DE  ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

 

 

 

 

25 Kasım 2023 Cumartesi Saat 09.00’da CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na eşi ve çocukları ile gelen Mustafa Kemal Sönmez Menemen Belediye Başkanlığı için partisinden Aday Adayı olmak için hazırladığı dosyayı vererek başvurusunu yaptı.

Başvuru sırasında  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey’e hitaben Sönmez : “Sayın başkanım, inşallah partimiz için, Menemenimiz için hayırlısı olur. İnşallah gaspedilen Menemen’in iradesini 31 Mart günü belediye burçlarında partimizin bayrağını dalgalandırarak geri alacağız. Bize verdiğiniz destekler için, bundan sonrası vereceğiniz destekleriniz için teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

 

25 Kasım 2023 Cumartesi Saat 14.00’de CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na partili arkadaşları ile gelen Şenol Öğütlü Menemen Belediye Başkanlığı için partisinden Aday Adayı olmak için hazırladığı dosyayı vererek başvurusunu yaptı.

 

 

Başvuru sonrası partililerin, STK'lar ve Muhtarların bir kısmının katıldığı kahvaltıda Mustafa Kemal Sönmez salondaki konuşmasında:

Kemal Sönmez şunları söyledi;
Sevgili misafirler, değerli hemşehrilerim, çok kıymetli basın mensupları, siyasi partilerin çok değerli yöneticileri, üyeleri, Cumhuriyet Halk Partimizin ilçe başkanı ve yöneticileri, sevgili delegelerimiz ve partilerimizin kıymetli üyeleri hoş geldiniz, şeref verdiniz. 
Bu kıymetli kahvaltıda, bu dost sofrasında bizleri yalnız bırakmadığınız için ayriyeten sizlere tekrar tekrar teşekkür ederim, şeref verdiniz. 
Cumhuriyetimizin ve partimizin 100. yılını kutladığımız şu günlerde 2024 yılı yerel seçimlerine yaklaşmaktayız.

 

 

Yerel seçimlere yaklaşırken partimizden, Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı olarak yola çıktım. Bugün burada sizlerin huzurunda adaylığımı açıklamak bana onur, gurur ve şeref veriyor. Bildiğiniz gibi 2020 yılında Menemen'de talihsiz olaylar gerçekleşti. Partimize gönül verenlerin iradesini hiçe sayılaraktan gasp edilen belediye başkanlığımız inşallah 2024 yılının Mart ayının 31. günü benim adaylığım söz konusu olursa sona erecek. Cumhuriyet Halk Partimizin birbirinden kıymetli aday adayı arkadaşlarımız var.  Biz bu yola çıkarken birbirimize söz verdik. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde 31 Mart seçimlerine kol kola girip bugün kasp edilen belediye başkanlığı makamını alıp Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oklu bayrağını  dalgalandırmak için birbirimize söz verdik. Ve bugün sizlerin de şahitliğinde bu sözü yeniden yerine getiriyorum. Ben şahsım olarak tüm aday adayı arkadaşlarımla kol kola girip 31 Mart seçimlerinde Menemen Belediye Başkanlığı makamında Menemen'in iradesini tekrar geri almak için sizlere söz veriyorum. Geçen haftaki basın toplantımızda da basın mensubu arkadaşlarımız şahittir aynı böyle bir yağmur vardı. Onlar gelmekten itiraz etmediler, siz de bugün yağmur, çamur demeden geldiniz.
 Hoş geldiniz, şeref verdiniz. 
Hepiniz sağ olun, var olun" dedi.

 

 

Konuşması sonrasına Sönmez, ailesi ile birlikte bir de anı fotoğrafı çektirdi.

****************************************************************************************************************************

 

Başvuru sırasında İlçe Başkanı Hüseyin Özbey Cenaze töreninde olması nedeniyle Yönetim Kurulu Üyelerinden Nazan Aras Öğütlü’ye eşlik etti.

Öğütlü: “ Yol arkadaşlarım hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını tekrar Menemenin dağlarında dalgalandırmak için hep birlikte mücadele edecek olan mücadeleci arkadaşlarım hoş geldiniz.  Kısacası tekrar geliyoruz 24 yıldır iktidardayız. Sadece yönetim bizde değil. Tekrar geçmişte olduğu gibi rekor bir oyla burada iktidar olacağız. Tekrar yönetimi alacağız buna inanıyorum sizlerde inanıyorsunuz. O inancı, o bakışı, o gözlerdeki parıltıyı ben hepinizde görüyorum. Değerli arkadaşlarım, değerli yoldaşlarım öncelikle ben kendimden size bahsetmek istiyorum. Ben Şenol Öğütlü, 1976 Konya Ereğli doğumluyum.

 

 

Evliyim iki kız çocuk babasıyım kızımın biri ziraat mühendisi , bir kızım mimar.   25 yıldır İzmir’de yaşıyorum. 23 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünde çalışıyorum. 2018 Yılında Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu kararıyla benim de yaşadığım çok iyi tanıdığım Menemen’e İZSU’nun Menemen Bölge sorumlusu olarak atandım. O günden bu zaman kadar Menemen’in 65 Mahallesine eşit mesafede hizmet etme gayreti içerisinde oldum..

Bu süre içerisinde benimle birlikte gece gündüz çalışan muhtar arkadaşlarım da çok iyi bilir sorunları elimizden geldiğince çözme gayreti içinde olduk.  Yeri geldi çok yerli yapmaya çalıştık yeri geldi bazı gücümüzün yetmediği yerlerde eksik kaldık. Ama Menemenin bütün sorunlarını alt yapı üst yapı bütün sorunlarını en iyi şekilde bilmekteyim,  en iyi şekilde bunların nasıl yapılacağını bilen bir kardeşinizim. Bununla birlikte yaşanan sorunların üzerine 120 tane proje ekleyerek bugün szlerle birlikte aday adaylığı açıklıyorum.

Menemen’de sadece benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarım da inanıyorum ki çok güzel projeler ürettiler, bizim ayrımız gayrımız yok. Biz dün de birdik, bugün de biriz. İnşallah iktidar olduğumuzda tektrar bir olacağız. Bizim tek amacımız tek gayemiz Cumhuriyet Halk Partisini Menemen’de tekrar iktidar yapmak, bunu da hep birlikte başaracağız.

Sözlerimi çok fazla uzatmayacağım, Çukur Köy’ünden Bozalan’ına, Günerli’sinden Süzbeyli’sine, Maltepe’sinden Öaltı’sına, Alaniçi’nden Menemen’in Esatpaşa’sına, Ahıhıdır’dan Asarlık’ına bu şehirde en güzel hizmetler yapmak için yola çıktık.

 

 

Burada bizimle birlikte yürümeye var mısınız? Ayrımız gayrımız olmadan yola çıkan bütün cesur yürekli aday adaylarımızla birlikte, bizimle birlikte Menemen’de iktidar olmaya var mısınız? Ben de sizin huzurunuzda söz veriyorum 1 Nisan 2024 tarihinde belediye başkanı olursam bütün aday adaylarımla birlikte Menemen’e gerçek hizmeti satmadan, satılmadan gerçek hizmeti vermeye geleceğim. Üreten, ürettiği her şeyle Menemen halkına hizmet eden bir belediyecilik yapacağız.

 

 

Bugün burada belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklamamda başta belediya başkan aday adayı arkadaşlarım olmak üzere çıktığımız yolda lütfen bizi yalnız bırakmayın bizim yanımızda olun bize destek verin. Kişi önemli değil önemli olan parti, önemli olan partimizin burada iktidar olması. Bizlere burada destek olduğunuz için, bugün burada olduğunuz için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hoş geldiniz, iyi ki aynı parti içerisindeyiz, Cumhuriyet Halk Partisinin içerisindeyiz. İyi ki Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün yolundayız. Hepinize saygılar selamlar hürmetler ediyorum var olun var olun.  Satmadan, kimseye boyun eğmeden, çiftçinin, kadının, gencin yanında olan  bir belediyecilik yapacağız, size söz veriyorum.

Önemli olan burada partimizin iktidar olması.

İyi ki Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız.” dedi.

 

******************************************************************************************************************

 

 

25 Kasım 2023 Cumartesi Saat 17.00’de CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na 2 Çocuğu, eşi ve partili arkadaşları ile gelen Halil Kahraman Menemen Belediye Başkanlığı için partisinden Aday Adayı olmak için hazırladığı dosyayı vererek başvurusunu yaptı.

Başvuru sonrası Kahraman: “Çok kıymetli İlçe Başkanımız, çok değerli ilçe başkan yardımcılarımız,  ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri çok değerli misafirler ve ailem hoş geldiniz.

Bu mutlu günümde benimle olduğunuz için hepinize çok çok teşekkürler ediyorum. Beni tanıyorsunuz ama tanımayanlar için baştan bir kendimi anlatayım; Halil Kahraman 1982 Menemen doğumluyum. İlkokulu emiralem İlkokulunda, ortaokulu Şehit Kemal Ortaokulu’nda, Liseyi Özelçakabey fen Lisesi’nde, üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma Mühendisliğini bitirdim. 13 yıldır  özel sektörde yönetici olarak çalışmaktayım. Uluslararası bir margarin üreticisi olan IFFCO Grubunun Türkiye Ticaret müdürüyüm.

 

 

Kabaca 100 milyon dolar civarında bir satın alma bütçesi yönetiyoruz. Bunu neden söylüyorum size, hayatım benim emanetle geçti. Emanet parayla başkasının sermayesini yönetmek başkasına para kazandırmak, emanete sahip çıkmak. İlk işe başladığım gün; Halil aklının kabul ettiği, vicdanının kabul ettiği her şeyi yapabilirsin.   İş yerimizde CEO ile halef selef olduk görevi ben devr aldım. Dediki bu şirkette herşeyi yapabilirsin ancak kalbin ve aklınla kabul etmen lazım ahlaki ve etik olduğuna inanman lazım. Ben size şuna ait söz veriyorum; Menemen’de sizin aklınızın kabul etmediği, benim aklımın kabul etmediği hiçbir şey olmayacak. Bunu niye söylüyorum, Menemen’de yaşananları hepimiz biliyoruz, şişirilmiş borç stoğunun kat be kat üstünde arazilerimiz peşkeş çekildi hala daha satılıyor her allahın günü, suni bir refah düzeyi yaratılıyor. Bakıyorsunuz etrafa 100 küsur binliralık zeytin ağaçları, işte 150 milyon TL’ye yapılan kütüphane, kütüphanenin ihalesi yok doğrudan teminle 150 milyonluk inşaat yapılıyor. Böyle bir ilçe yinetimi var, belediye yönetimi var.

Biz bunların yaptığını asla yapmayacağız. Yapmamalıyız bunun sözünü size sonsuza değin veriyorum. Hayatımda hiçbir zaman böyle bir işe girmedim, girmiş olsaydım zaten bu yaşta bu konumda böyle büyük bir bütçeyi  özel sektörde kimse kimseye emanet etmez. Dubai’li bir firmanın parasına tenezzül etmeyen Halil Kahraman  Menemen’linin parasına asla tenezzül etmez. Projelerimi zaten sizlerle paylaştım sosyal medya aracılığı ile  yani üstünden tekrar geçmeye gerek var mı bunu çokta bilemedim.   

İlçe garajımızın olduğu yere biliyorsunuz yıllardır dokunulmadı. İlçe garajımızı yer altına alıp onun üstüne  Cumhuriyet Çarşısı projemiz var.

Hemşehrilerimizin rahat rahat vakit geçirebilecekleri aileleri ile beraber keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal donatı alanları konusunda maalesef ilçemiz baya bi cılız. Bunun önüne geçmek için Karşıyaka’da modeli var Kent A.Ş. modeli var, onun benzeri bir modelle Menemen’imizin her tarafına bu modelle Sosyal Donatı Alanları yapacağız.

Çiftçilere yönelik çok öenmli projelerimiz var, ben de sonunda çiftçi cocğuyum Emiralem’liyim.  Her allahın günü bu mevsimde karnıbaharı, brokolisi vs.’si çöpe gidiyor. Vatandaiın ulaşamadığı gıdaya maalesef damlardaki inekler ulaşıyor, böyle bir komedi durum var. İsraf aldı başını gidiyor, bu insanların uyumla değerlendirebilecekleri sanayi kompleksi düşünüyoruz.

Sütünden peynirine, uygun fiyatlı maliyetli yerinden, kurutma tesisine, salça fabrikasına, biliyorsunuz yanımızdaki şehirden bir salça firması geliyor Türkelli Ovasında yetiştirilen bütün domatesi topluyor, istediği kesintisini yapıyor tek alıcı, bunun önüne geçeceğiz.

Aynı şekilde Haykıran bölgesi olsun, diğer köylerde olsun Ege bölgesinin en kaliteli kuru üzümü yetiştiriliyor. Bu kuru üzüm değerinde satılmadığı gibi TMO geçen yıl alım yapmıştı fiyatlar biraz canlıydı bu sene TMO da yok piyasada Tüccarın insafına kalmış Kuru üzüm işleme tesisi.

Bunların yanısıra küçük  firmalar için hizmet verecek ihracat Destek Merkezi düşünüyoruz.

Yani küçücük firmalarımızda testi ocağı var, testiyi satmak için Dünyanın herhangi bir yerine Pazar araştırması yapacak belediye bünyesünde ekibimiz olacak.  Üreticilerden hiçbir ücret alınmadan destek verecek bir ihracat Destek merkezi oluşturacağız.

 

 

Menemen Kart projemiz var, belediye çalışanları ellerine koliler alıp da vatandaşın evinin önüne götütüp de , fotoğraf çekilip de rencide edilerek gözlerinin içine sokarak değil, karta yüklenecek gidecek istediği alışveriş merkezinden istediği gibi alışverişini yapacak. Olması gereken budur, bir elin verdiğini öteki el görmeyecek. Daha çok bunlara benzer projeler var lafı çok da uzatmak istemiyorum  Cumartesi günü zamanınızı çok da almak istemiyorum.

Milletimizin buharlaştırılmış paralarıyla millet iradesini satın almaya çalışanlara gene bu cevabı bu millet verecektir. Ne dediği çok iyi anlıyorsunuz; Türkiye’de maalesef buna cevap vermedik, Menemen’de yalnızca önümüzdeki yerel seçimlerde verileceğine inancım tamdır.

Bu salondaki

 Herkesin gözlerinde ben bu ışıltıyı görüyorum, son derece de eminim.

Akşam ben hanımla, çocuklarla vakit geçirirken yaptığım çok güzel bir dua vardır; bana umutkla bakan gözlere bana gururla bakmayı nasip et. Çıktığım yolda Yarabbim  benim yüzümü kara çıkarma, beni muaffak et  diye dua ediyorum. Sağlıcakla kalın, Allaha emanet olun.” dedi.

 

 

Başvuru sofrası partilileri ile birlikte Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MENEMEN BELEDİYESİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI