Bugun...



BAŞPEHLİVANLAR MENEMEN’DE YARIŞACAK!

Menemen Belediyesi, Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarını Ulukent’te buluşturmaya hazırlanıyor. 3 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek 38. Ulukent Yağlı Güreşleri’ne geniş katılım beklediklerini belirten Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Türk kültüründe çok önemli yeri olan ata sporu yağlı güreşleri yaşatmak adına Menemen’de ilk defa bu kadar büyük bir organizasyon yapacağız. Geleneksel sporumuz yağlı güreşlerimize tüm sporseverlerin yanı sıra hemşehrilerimizi de bekliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-02-2024 23:38:43 Tarih: 28-02-2024 13:34

BAŞPEHLİVANLAR MENEMEN’DE YARIŞACAK!

 

 

 

 

Kültür miraslarına sahip çıkmaya devam eden Menemen Belediyesi muhteşem bir organizasyona daha imza atacak. Önemli ata sporlarımızdan biri olan 38. Ulukent Yağlı Güreşleri, 3 Mart 2024 Pazar günü Ulukent Futbol Sahası’nda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak ve gün boyu devam edecek yağlı güreşlere, Türkiye’nin en ünlü pehlivanları katılacak.

 

Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Yusuf Can Zeybek, Fatih Atlı, Tanju Gemici, Serhat Balcı, Hüseyin Gümüşalan ve Nedim Gürel gibi altın kemerli başpehlivanlar başta olmak üzere 350 pehlivan şampiyon olabilmek için er meydanına çıkacak. Türk kültürünün en önemli geleneksel sporlarından biri olan yağlı güreş etkinliğine katılım ise ücretsiz olacak.

 

PEHLİVAN’DAN YAĞLI GÜREŞ DAVETİ

 

 

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, hemşehrilerini önümüzdeki Pazar günü düzenleyecekleri 38. Ulukent Yağlı Güreşlerine davet etti. Türk kültüründe büyük önemi bulunan ata sporu yağlı güreşleri yaşatmak adına Menemen’de ilk defa bu kadar büyük bir organizasyon gerçekleştireceklerini ifade eden Pehlivan, “Ülkemizin en ünlü pehlivanları Menemen’imizde kıyasıya mücadele edecek. Gün boyu sürecek etkinliğimizde heyecanlı müsabakalar izleyeceğiz. Ben tüm hemşehrilerimi, sporseverleri, güreşseverleri ve çevre illerimizden vatandaşlarımızı başpehlivanların kol bağlayacağı Ulukent’teki er meydanına davet ediyorum” dedi.

 

Belde merkezlerinden, Menemen İzban İstasyonundan ve Kubilay İlkokulu önünden güreş alanına her saat başı ücretsiz ring seferi düzenlenecek.

 




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi/Menemen Belediyesi Basın Bülteni




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI