Bugun...



DÜNYA MENEMEN’DE BULUŞTU

Menemen Belediyesi'nin kıtaları birleştirerek düzenlediği 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, Şehir Parkı’nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. ‘Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması’nda dereceye girenlerin ödüllendirildiği törende konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Festivalimizde kazanan Menemenimiz oldu, çömlekçilik sektörümüz, dostluk oldu. Festivalimizde dünyayı ağırladık. Bu gurur hepimizin” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2023 14:01

DÜNYA MENEMEN’DE BULUŞTU

 

ÇAMURDAN GURUR ÇIKTI

Menemen Belediyesi’nin ‘Duyarlılık ve Dayanışma’ temasıyla gerçekleştirdiği 2. Uluslararası Çömlek Festivali, Şehir Parkı’nda düzenlenen tören ve karnaval havası yaratan etkinliklerle sona erdi. Yerli ve yabancı konukların yanı sıra İzmir ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Gün boyunca workshop etkinlikleri, çocuk atölyeleri, mahalle ve belediye stantları büyük ilgi gördü. Özellikle topraktan eserler yapan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

2 gün süren ve 34 ülkeden yüze aşkın çömlekçinin katıldığı Hünerli Eller Çömlek Yarışması da, rekabete, dostluğa ve güzel görüntülere sahne oldu. Ödül törenine, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Özbek Taşdemir, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

ÖDÜL TÖRENİ RENKLİ GEÇTİ

 

 

Törende ilk olarak Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yarışmada yurt içi ve yurt dışından Menemen’e gelerek iki gün boyunca titizlikle çalışan jüri üyelerine plaket ve hediye takdim etti. Ardından da ödül törenine geçildi. Hünerli Eller Çömlek Yarışması’nın Ustalar Teknik Dal birincisi Oktay İde, ikincisi Ayhan İde, üçüncüsü ise Ali Hikmet Koç oldu. Ustalar Estetik Dal birincisi Daniele Dakunto, ikincisi Augusto Girolomini ve üçüncüsü ise Gökhan Taşhomcu oldu. Amatör Estetik Dalın birincisi Elif Kazan, ikincisi Büşra Kaya, üçüncüsü ise Abdullah Oruç oldu. Ödüllerini protokol üyelerinden olan çömlek ustaları, büyük mutluluk yaşadı.

 

 

DÜNYA MENEMEN’İ TANIYOR

 

 

Festivalin ödül töreninde konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Binlerce yıldır toprağın hünerli ellerle yaşam bulduğu Menemen'imizde, dünyaca ünlü çömlek ustalarını ve güzel ilçemizde ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimiz kapsamında kıymetli akademisyenlerimiz iki gün boyunca geçmişten günümüze süregelen ‘Sanat ve Tasarımda Çamurun Yeri’ yolculuğuna ışık tutarken; ömrünü toprağa adayan çömlek ustalarımız da çömlek yarışmasında dünyanın en güzel eserlerini yapmak için birbirleriyle yarıştı.

 

Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması’nda elbette dereceye girenler oldu ama bence kazanan çömlekçilik sektörü oldu, Menemenimiz oldu.

 

 

            Bu festivali gerçekleştirmek için yola çıkarken bir hayalimiz vardı. O da fazlasıyla geç kalınmış bu festivali, imkânlarımız ölçüsünde olması gereken seviyede yapabilmekti. Böylece ihmal edilmiş Menemen çömleğini yeniden canlandırabilecek, dünyayla rekabet edebilir seviyeye ulaştırabilecektik. 3 günün sonunda bunu başardığımız için, dünyayı Menemen'imizde buluşturduğumuz için çok mutluyum” dedi.

 

 

Ödül töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Yurt dışından gelen misafirler, söylenen şarkılara dans ederek eşlik ederken festival adeta karnaval havasında sona erdi.




Kaynak: Çağrı Radyo Haber Merkezi/Menemen Belediyesi Basın Bülteni




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI